Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

vosí hnízda speciální pro mého syna

0.0
vosí hnízda speciální pro mého syna

Potřebné ingredience

velký balíček piškotů/240g/
1 hrnek moučkového cukru
1/2 kostky másla/nebo jiného rostlin.tuku-hera,zlatá haná../
4 lžíce rumu/já si dám ho mističky převařenou vodu a ní tak lžičku rumového aroma/
2 lžíce karobového prášku smíchaný s trochou moučk.cukru
cukr písek na vysypávání formičky,piškoty na dno úlků
náplň-máslový krém:1/2 kostky másla,moučkový cukr,rumové aroma dle chuti

Postup přípravy

můj čtyřletý syn má epilepsii a mám strach mu dávat čokoládu a kakao,nejí to už půl roku a musím zaklepat ,ani to pokoušet nebudu.Aby neměl všechno jen bílé,sehnala jsem ve zdravé výživě karobový prášek.Je to namletý svatojánský chléb,na první pohled vypadá jako holanské kakao,ale nám chutná a hlavně neškodí.Je vhodný i pro ty,co mají na kakao alergii.A teď postup-namleté piškoty se smíchají s cukrem,karobem,tukem,vodou s rum.aroma.Uhněteme těsto a dáme chvíli odpočinout.Formičku vysypáváme pískovým cukrem,vtlačíme malé množství těsta,uděláme prstem dírku,do které dáme krém.Já si ho dám do zdobící stříkačky,nejsem pak upatlaná od krému.Přiklopíme celým piškotem a formičku opatrně otevřeme.Manžel chutnal a kdybych mu neřekla,že je to z karobu,ani by to nepoznal.Momo jiné dávám malému ten karobový prášek všude,kam bych normálně dala kakao/na krupicovou kaši,ovocné knedlíky apod.-je dobré ho smíchat s moučkovým cukrem/tak dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

navia 17. 12. 2008, 10:48
Taky jsem se léčila s epilepsií, ale že bych nesměla kakao mi nikdy nikdo neřekl.... *-) Samozřejmě, že vám do toho nechci mluvit, pokud vy máte takové informace od lékařů, tak se jich držte..... Ten karobový prášek je super nápad !
macaforyou (upraveno) 21. 7. 2009, 17:58
@navia .
anaj1 17. 12. 2008, 16:09
@macaforyou Marcelko, díky za receptík, dcera má atopický ekzem a neměla by kakao ani čokoládu. Takže váš receptík vyzkouším (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie