Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kávový dort

0.0
Kávový dort

Potřebné ingredience

Zatím vkládám obrázek, super recept od tchyně přidám co nevidět :-)

Postup přípravy

Z 5 bílků a 150g mletého cukru ušleháme tuhý sníh, do kterého zlehka přimícháme 5 žloutků, 100g hrubé mouky, 50g umletých ořechů, 1 lžičkumleté kávy a 10g kakaa. Těsto dáme do předem vymaštěné a moukou vysypané formy a upečeme. Po vychladnutí nakrojíme na 2 nebo 3 pláty a naplnímekrémem. Necháme ztuhnout. Nahoru jsem dala také krém a na kopečky po obvodu jsem do krému přidala kakao.

Krém: 1 lžičku kávy zalijem půl deci vroucí vody, necháme vylouhovat a zcedíme. 75g cukru na pánvi zahřejeme opatrně dočervena. Pozor,opravdu pomalu, ať vám karamel nezhořkne. Zalijeme zcezeným vývarem a mícháme,mícháme,mícháme, dokud se karamel nerozpustí. Doporučuji nějaké lepší šlehadlo, kterým např. našleháváte vajíčka. Obyčejná vidlička atp. nestačí. Přilejeme půl deci mléka, ve kterém jsme rozmíchali 20g hladké mouky. Uvaříme hustou kaši. 125g másla utřeme se 75g mletého cukru a postupně přidáváme opravdu vychladlou kaši. Ušlehámedo pěny a dáváme na dort dle vlastní fantazie :-)

Krém je pracný, ale stojí za to. Já ho měla málo, tak jsem do horké kaše ještě přilela šlehačku a nechala projít varem. No a pak jsem postupovala stejně. Ale byla u toho má mamka, ta má větší zkušenosti a já si nejsem stopro jistá, jestli tam neouplaještě něco jiného.

Nelekejte se,dort je takový hutnější, moc nevyběhl. Ale to k receptu patří. Já dala do větší dortové formy a překrojila jsem jen jednou.

Hosté na mamčině šedesátce si dort mocpochvalovali, tak přeji do pečení hodně zdaru a doufám, že mi přidáte odkazy na vaše veledíla a přidáte zkušenosti :-) Mějte se krásně.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dandulee 15. 2. 2009, 16:24
Tak musím tento dortík pochválit (F)Je výbornej (zajic) (zajic) (Y).Všem doporučuju vyzkoušet a pozdravujte maminku (L) (flower)
Zuzanita 27. 2. 2009, 18:33
@Dandulee Díky moc. A marmeládu bych tam klidně dala, ale v mužově rodině nejí každou druhou věc, bohužel včetně marmelády. Takže tu přidat nemůžu. Jestli jste to udělalal Vy, dejte vědět a já to příště zkusím pro návštěvu :-)
Dandulee 14. 2. 2009, 13:20
Tak krémíček už mám,je dobroučký,za chvíli se vrhnu na korpus.Ještě přemýšlím podmáznout to marmeládou.Nezkoušela jste?
žabada 4. 1. 2009, 10:39
No recept vypadá super, určitě udělám, ale toho krému udělám radši rovnou víc, maminku by jste mi asi k pečení nepůjčila :-) :-) :-) dík za recept (L)
Zuzanita 4. 1. 2009, 13:07
@žabada Hurá, těším se, jak se podělíte, snad i na obrázek. Jsem kuchař a pekař amatér, s mamkou jsem moc nevařila, takže na všechno musím přijít sama a jsem ráda za každou zkušenost. (Y)
žabada 3. 1. 2009, 19:27
Tak kdepak je ten recept??? :-$ já všechno kávové ráda :-) :-) :-)
Anelis 2. 1. 2009, 19:51
Tak to vypadá luxusně, musí být mňamkový (Y), na recept už se těším (L)
Zrušený účet 1. 1. 2009, 17:35
Super,super,super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Ilonáček 1. 1. 2009, 17:34
(clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie