(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
Kyselé zelí podle mé tchyně:-)
Potřebné ingredience
balíček kysaného zelí
špek
2 větší cibule
1 větší brambor
hl. mouka
cukr, sůl, ocet
Postup přípravy
Zelí dáme do hrnce i s nálevem, pokud je moc kyselý, tak nálev slijeme, podlejeme trošku vodou a dáme vařit. Mezitím si opečeme špek na kostičky, když pustí šťávu, přidáme cibuli na drobno, osmahneme do zlatova, přisypeme cca 2-3 lžíce mouky, osmahneme, zalejeme studenou vodou a pořádně rozmícháme, přidáme jemně nastrouhaný brambor a provaříme (mícháme). Po cca 20 min. vmícháme do zelí, dochutíme cukr, sůl, ocet. Hotovo. Takové zelí vaří moje tchyně a já už taky pár let jiné nedělám:-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
petwil
(upraveno)
9. 1. 2014, 10:08
Dobr den, zrovna včera jsem zelíčko vařila..je opravdu supeeeer
..i muj roční syn ho bagroval,jak kdyby týden nejedl
takže díky za tip a mějte se krásně




nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
24. 1. 2010, 14:17
Dobrý den.Pozdravujte svoji tchýňku,protože zelíčko je opravdu moc dobré
.Dnes jsme měli s uzeným a bramboráčkama a opravdu nám chutnalo
.




nahlásit
Nikis.
(upraveno)
26. 1. 2010, 8:17
@Bylinka1
Jani děkuju
Já taky jiné nevařím





nahlásit
Leona123
(upraveno)
6. 3. 2008, 19:25

nahlásit

Filďa
(upraveno)
1. 3. 2008, 20:13
Já mám tenhle recept v oblíbených a už jsem podle něj dělala zelí 3x a vždy dopadlo super
mouky dávám 2 lžíce a na zahuštění s tím bramborem je ta vzniklá hmota akorát
Zrovna dnes jsem dělala,vepřo-knedlo-zelo




nahlásit
Nikis.
(upraveno)
2. 3. 2008, 19:24
@Filďa
Naďo, to mám velikou radost
Taky myslím, že té mouky je tak akorát, aby vznikla ta správná konzistence
Dala bych si vepřo-knedlo-zelo, aspoň vím, co bude příští víkend











nahlásit
julous
(upraveno)
1. 3. 2008, 18:51
dnes sem delala k bucku..nemela sem spek-dala sem tluste z anglicke slaniny a taky to slo..nevim,jestli s tou moukou je to omyl nebo ne,ale musela sem skoro 2/3 oddelat z te hmoty,pac to bylo desne tuhe a to sem tam dala jen 2 mensi lzice mouky..myslim,ze se to bez mouky uplne obejde,staci,ze je tam ten brambor na zahusteni..jinak dobry napad s tim spekem

nahlásit
Nikis.
(upraveno)
2. 3. 2008, 19:23
@julous
Luci, jsem ráda, že chutnalo, ale mouka není omyl, ono se to v tom zelí tak nějak propojí a to je na něm to
je pravda, že každé zelí je jiné, mě chutná snad 99% připravených zelí
, ale tento od moji tchyně je ten nej
- pro mě, samozřejmě, bez toho zahuštění by to vůbec nebylo ono, ale každý to prostě vaří jinak, to je jasné






nahlásit