Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 37 návštěvníků)

Kyselé zelí podle mé tchyně:-)

0.0
Kyselé zelí podle mé tchyně:-)

Potřebné ingredience

balíček kysaného zelí
špek
2 větší cibule
1 větší brambor
hl. mouka
cukr, sůl, ocet

Postup přípravy

Zelí dáme do hrnce i s nálevem, pokud je moc kyselý, tak nálev slijeme, podlejeme trošku vodou a dáme vařit. Mezitím si opečeme špek na kostičky, když pustí šťávu, přidáme cibuli na drobno, osmahneme do zlatova, přisypeme cca 2-3 lžíce mouky, osmahneme, zalejeme studenou vodou a pořádně rozmícháme, přidáme jemně nastrouhaný brambor a provaříme (mícháme). Po cca 20 min. vmícháme do zelí, dochutíme cukr, sůl, ocet. Hotovo. Takové zelí vaří moje tchyně a já už taky pár let jiné nedělám:-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petwil 9. 1. 2014, 10:08
Dobr den, zrovna včera jsem zelíčko vařila..je opravdu supeeeer (Y) (Y) (Y)..i muj roční syn ho bagroval,jak kdyby týden nejedl :-) takže díky za tip a mějte se krásně
Bylinka1 24. 1. 2010, 14:17
Dobrý den.Pozdravujte svoji tchýňku,protože zelíčko je opravdu moc dobré |:o) (clamp).Dnes jsme měli s uzeným a bramboráčkama a opravdu nám chutnalo (jidlo) (hello).
Nikis. 26. 1. 2010, 8:17
@Bylinka1 Jani děkuju (L) (L) (L) (L) Já taky jiné nevařím ;-)
Leona123 6. 3. 2008, 19:25
(pusa)
Filďa 1. 3. 2008, 20:13
Já mám tenhle recept v oblíbených a už jsem podle něj dělala zelí 3x a vždy dopadlo super (Y) mouky dávám 2 lžíce a na zahuštění s tím bramborem je ta vzniklá hmota akorát :-$ Zrovna dnes jsem dělala,vepřo-knedlo-zelo (jidlo) :-)
Nikis. 2. 3. 2008, 19:24
@Filďa Naďo, to mám velikou radost (L) (L) (L) (L) Taky myslím, že té mouky je tak akorát, aby vznikla ta správná konzistence ;-) (Y) (Y) (Y) Dala bych si vepřo-knedlo-zelo, aspoň vím, co bude příští víkend (Y) (Y) (Y)
julous 1. 3. 2008, 18:51
dnes sem delala k bucku..nemela sem spek-dala sem tluste z anglicke slaniny a taky to slo..nevim,jestli s tou moukou je to omyl nebo ne,ale musela sem skoro 2/3 oddelat z te hmoty,pac to bylo desne tuhe a to sem tam dala jen 2 mensi lzice mouky..myslim,ze se to bez mouky uplne obejde,staci,ze je tam ten brambor na zahusteni..jinak dobry napad s tim spekem (H)
Nikis. 2. 3. 2008, 19:23
@julous Luci, jsem ráda, že chutnalo, ale mouka není omyl, ono se to v tom zelí tak nějak propojí a to je na něm to (H) je pravda, že každé zelí je jiné, mě chutná snad 99% připravených zelí ;-), ale tento od moji tchyně je ten nej (Y) - pro mě, samozřejmě, bez toho zahuštění by to vůbec nebylo ono, ale každý to prostě vaří jinak, to je jasné (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie