(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Ryba na mrkvi a porku
Potřebné ingredience
Jakákoliv ryba, používám kostky od Nowaca,
koření na ryby,
porek a mrkev na kolečka,
máslo a 1 lžíce hladké mouky,
mléko,
10 dkg nivy či eidamu dle vaší chuti
Postup přípravy
Mrkev a porek orestujeme na másle, půlku rozprostřeme na pekáček, poklademe osolenou a okořeněnou rybou, kterou můžeme zakápnout citronem, a poklademe zbytkem zeleniny.V kastrolu rozpustíme trochu másla a přidáme lžíci hladké mouky, uděláme světlou jížku, kterou naředíme asi 250 ml mléka, uděláme bešamel, necháme povařit a přidáme nastrouhanou nivu, či eidam asi 10 dkg, osolíme a necháme rozpustit, poté nalejeme na rybu a dáme péct asi na 45 min, zpočátku přikryté, na posledních 10 min odkryté.
pokladená ryba
zalité bešamelem
A naservírované
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lamb13
(upraveno)
15. 10. 2011, 15:28
Tak opět jsme dělali dnes na oběd tento recept. Nemůžu si pomoct, ale je to moje nejoblíbenější jídlo
lamb13
(upraveno)
8. 3. 2009, 17:57
Mnam!!! nejlepší recept na rybu jaký jsem kdy jedla! Muj přítel tento recept připravoval a nemužem si ho oba dva vynachválit měla jsem ho dlouho v oblíbených a tedkom jsme ho už dělali po druhé. Je to fakt suprovka jedno s našich oblíbených jídel. Děkuji za recept Martina
laho
(upraveno)
9. 3. 2009, 19:20
@lamb13
Děkuji za krásný komentář, velice mě těší, že vám chutná stejně jako nám , Klára