***Štika v aspiku***

Potřebné ingredience
vykuchaná štika (nebo kapr, amur...), 2 - 3 vařená vejce, 2 -3 vařené mrkve, kyselé okurky, čerstvá zelená petrželka (nemusí být, ale aspik je barevnější :-)) příp. moravanka (nebo kunovjanka apod.), sůl, citron, 2 balíčky čiré želatiny na aspik, na nálev: 1/2 l octa, 3/4 l vody, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, asi 1 lžíci soli ...na doplnění :-) : 4. 6. 2011 ....aspik jsem nedávno dělala z kapra, je lépe přidat ochucenou zeleninu - moravanka apod. a rybu uvařit ve sladkokyselém nálevu (přidat ještě asi lžíci cukru, pro zvýraznění chuti např.lžičku grilovacího koření nebo koření na ryby) a nechat v lednici uležet 1 - 2 dny.
Postup přípravy

***

***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé