Čokoládový,první pokus s modelovací hmotou....potřebovala bych rady:-(

Potřebné ingredience
Mramorový korpus od Dáši, pařížská šlehačka bílá i tmavá, marmeláda, banány, čokoláda na vaření.
Postup přípravy
Neměla jsem kukuřičný sirup, dala jsem pšeničný. Výsledek - bíla hmota bezvadná, tmavá hmota- hrozná:-( Buď se mi příšerně lepila na ruce, nebo se mi po vytažení z lednice drobila..přidávala jsem sirup a nic:-( Použila jsem čokoládu na vaření Orion. Kolegyně taky vyráběla, použila hořkou Orion a hmota prý super - může v tom být ten problém??Zkusila jsem hmotu i z hotové cukrářské polevy extra bílé(taková ta v sáčku,jen dát do horké vody)a šlo to dobře. Jen po přidání sirupu taky zežloutla:-(( Je nějaký bezbarvý - aby výsledkem byla opravdu bíla hmota? A taky jsem se rozhodla, že teda rozhodně potahovat celý dort nebudu, že bych ho chtěla celý polít čok. polevou. jenže jsem vždycky polívala akorát vršek a moc nevím jak rovnoměrně potřít boky...Je na to nějaký fígl?...speciální poleva, natírat štětcem, stěrkou...nebo jak docílit hladkého čokoládového povrchu stěn?? a může se to podmazat krémem (máslovým, šlehačkovým...)?? Omlouvám se za tolik dotazů, ale jsem trapný amatér, který při pohledu na vaše neskutečné výtvory oprášil svůj starý,skoro zapomenutý, koníček. Mějte se mnou trpělivost - dííííííííííííííky:-))

Na řezu.

Sice už je po vánocích, ale my jíme vánočku celý rok. Recept mám od tchýně - vanočka je taková nadýchaná,srovnatelná s tou z obchodu. Tato je ze 1/4 kila mouky. Pokud budete chtít, recept na ni sem dopíšu.

A nakonec - skláním se před všemi, co dělají nádherné dorty a přitom mají doma malé pomocníky. Nechápu jak to děláte, protože u nás je to skoro o nervy - syn pořád něco ochutnává, odnáší a devastuje - samozřejmě v dobré víře a se slovy toto já mami papat:-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu















































































