Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Vaječný aspik

0.0
Vaječný aspik

Potřebné ingredience

5-6 vajec uvařených natvrdo, 1 Moravanka, 3 menší cibule, 1 sklenice 250 ml majonézy, 15 - 20 dkg šunky nebo jemného salámu, 1 kostka masoxu, 20 g želatina - prodává se přímo na vaječný aspik,jinak je jedno jakou želatinu - čirou použijete,pepř.

Postup přípravy

Vše nakrájíme na kostičky ( vejce,Moravanku bez feferonky,cibuli,šunku) , nálev z Moravanky scedíme a doplníme do 250 ml vodou.
Do poloviny tohoto roztoku dáme rozpustit Masox a ohřejeme asi na 60 stupňů.Až se Masox rozpustí přidáme želatinu ,rozmícháme až se želatina rozpustí a vlažný roztok přidáme ke všem ingrediencím + přidáme nakonc majonézu.Promícháme lehce a plníme do formy např srnčího hřbetu vyloženého potravinářskou folií.
Necháme ztuhnout v lednici a poté krájíme a podáváme s vekou.
Vynechala jsem sůl,protože masox je dost slaný a stačí to.
Také krájení půjde lépe čím menší kostičky se vám ze surovin podaří nakrájet.
Jde udělat i varianta pro vegetariány - salám nahradíme sojovou drtí uvařenou a zeleninovým bujonem v kostce.Pokud jim z principu nevadí ,že želatina je živočišného původu :)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lhauptova 24. 12. 2012, 10:13
Super mnamka, delam uz dlouho, doporucuju a pro uplne snadne krajeni doporucuji vsecky ingedience rozmixovat... mame to tak nejradeji :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie