Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Košíčky se žloutkovou pěnou

0.0
Košíčky se žloutkovou pěnou

Potřebné ingredience

400g hladké mouky 250g ztuženého tuku 1 vejce 10 lžic piva sůl
Náplň:5 vajec 50g másla 1 lžíci hořčice 50g tatarské omáčky 1 žervé sůl
Na ozdobení:1 svazek ředkviček 1 lžičku celého červeného pepře 1 snítku celerové naťě 1 snítku kadeřavé petrželky (já zdobím tím čím je zrovna doma)

Postup přípravy

1.mouku prosijeme na vál,přidáme změklý ztužený tuk,vejce,pivo a špetku soli a vypracujeme hladké těsto,které necháme v chladničce krátce odležet.
2.Těsto vtlačujeme těsně do formiček ve tvaru košíčků.Naplňené formičky potom rozložíme na plech a v předehřáté troubě(elektrický sporák 180*C/plyn stupeň 2)pečeme 20-30 minut.Ještě teplé košíčky opatrně vyklopíme.
3.Na náplň uvaříme vejce natvrdo.Zchladíme je studenou vodou,oloupeme a vyjmeme žloutky.Ty nastrouháme nebo namačkáme vidličkou,přidáme máslo,tatarskou omáčku a žervé.Utřeme do pěny a dochutíme solí a hořčicí.Bílky nahrubo nastrouháme a odložíme na ozdobení.Ředkvičky nakrájíme.
4.Pomocí zdobícího sáčku nastříkáme do košíčků žloutkovou náplň.Ozdobíme ředkvičkami,zelenými bylinkami,červeným pepřem a nakonec posypeme strouhaným bílkem.
Doba přípravy asi 1 hodina
1 kousek asi 370kj/90 kcal
Jsou to ty na fotce 1 zleva!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hantonie 12. 6. 2019, 10:22
napečeno na pátek do hospůdky k (B), V pátek naplním. Těsto je super, příště do něj přidám bylinky a nějaké koření a udělám jen tyčinky k (B) (B). Mám 78 ks košíčků , těch větších prúměr 4 cm. Díky za super recept
jajulik 29. 1. 2009, 14:45
hmm to vypadá dobře (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie