Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Ovocné řezy - malinové

0.0
Ovocné řezy  -  malinové

Potřebné ingredience

Piškotový korpus
Pudinkový krém
Malinové želé
Hromada strávníků

Postup přípravy

Korpus na celý plech, pokrytý papírem na pečení. Troubu zapnu spodek i vršek na 180 °C.
5 vajec, 30 dk mletého cukru, 10 lžic horké vody, 30 dk polohrubé mouky, 1 / 3 prášku do pečiva
K odděleným bílkům přidám trochu cukru a během šlehání žloutkové směsi v robotu, ušlehám tuhý sníh.Ve varné konvici mám nachystanou horkou vodu.
Ve šlehací míse mám cukr a 5 žloutků, zapnu robot, aby se žloutky s cukrem spojily a teď můžu za stálého šlehání po lžících přidávat tu horkou vodu. Může to stříkat, tak je lepší mít na šlehači víko s otvorem . Potom do našlehané směsi přidávám mouku smíchanou s práškem do pečiva a našlehaný sníh. Pro lepší vláčnost piškotu se může do těsta přidat 1 - 2 lžíce oleje. Vyleju na plech s papírem a peču do zlatova, zkouším špejlí, jestli se už těsto nelepí. Upečený piškot nechám chladnout na plechu.
Pudinkový krém
3 / 4 L mléka a 2 vanilkové pudinky uvařit a vychladit. Míchat, ať se neudělá tuhý škraloup.
37 dk másla, vanilkový cukr , mletý cukr podle chuti ( radši míň cukru, než to přesladit ) ušlehat. Do ušlehaného másla po částech zašlehat vychladlý pudink. Odebrat část krému - z toho se nastříká ozdobný okraj - musí taky zabránit stékání tekutého ovocného želé . Ze zbylého krému se udělá na piškot krémová vrstva, pak se nastřiká ten ozdobný vyvýšený okraj a nechá se to tuhnout.
Malinové, nebo jiné, ovocné želé.
Balení EXTRA SILNÉ DORTOVÉ ŽELÉ na 1 / 2 L tekutiny , smíchám s cukrem podle chuti a vsypu do hrnce s ovocem a vodou, odhadem aby tekutiny bylo celkem 1 / 2 L Za občasného míchání uvedu do varu, pak nechám vychladnout a vyleju na krém na piškotu. A nechám vychladit.
Nebo na krém pokladu do obrazce různé ovoce a to pak zaleju uvařeným a trochu zchladlým želé.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

apasionata 12. 5. 2013, 9:46
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie