(recept
si oblíbilo 213 návštěvníků)
Obrácený jablečník ve zjednodušené verzi
Potřebné ingredience
75 dkg oloupaných jablek, piškotový korpus, vanilkový pudink, granko
Postup přípravy
Piškotové těsto: 4 vejce, 20 dkg cukru moučka, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 5 lžic horké vody - (sníh vyšlehat zvlášť).
Nejdřív si ale na plech ( 30 x 40 cm) položíme pečící papír a posypeme plátky jablek (krájím přímo na papír). Pak vyšleháme těsto, zalijeme jablka a upečeme na 180°C přibližně 15 minut. Vychladlý moučník přiklopíme druhým plechem, otočíme, stáhneme papír. Uvaříme v 1/2 l mléka 1 vanilkový pudink s cukrem, horký nalijeme na jablíčka a posypeme grankem či jinak ozdobíme.
(Dělám často, neboť je to rychlý a zdravý moučníček, který se dá upravit pokaždé jinak. V příloze pár různých úprav pro inspiraci.)
Nejdřív si ale na plech ( 30 x 40 cm) položíme pečící papír a posypeme plátky jablek (krájím přímo na papír). Pak vyšleháme těsto, zalijeme jablka a upečeme na 180°C přibližně 15 minut. Vychladlý moučník přiklopíme druhým plechem, otočíme, stáhneme papír. Uvaříme v 1/2 l mléka 1 vanilkový pudink s cukrem, horký nalijeme na jablíčka a posypeme grankem či jinak ozdobíme.
(Dělám často, neboť je to rychlý a zdravý moučníček, který se dá upravit pokaždé jinak. V příloze pár různých úprav pro inspiraci.)
tady jsem jablíčka nastrouhala a pudink pocákala čokoládovou polevou ze sáčku
s jahodovým pudinkem a zdobením
do pudinku je přidaná zakysaná smetana, posypáno strouhanou čokoládou a strouhanými ořechy
jahodový pudink se 2 zakysanými smetanami a nahoře šlehačka
Použila jsem želatinové náplně, které zbyly při výrobě semifréd, ale základ je obrácený jablečník.
sypaný strouhanou čokoládou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ivuli 2
(upraveno)
18. 2. 2014, 17:58
Ivanko, mám děti na prázdninách a tak jsem potřebovala něco rychlého s jablky. Tvoje recepty jsou sázka na jistotu a tak jsem dnes zkusila tento. A už je prázdný plech. Děkuji!!!
spero
(upraveno)
19. 2. 2014, 16:50
@Ivuli 2
Ivanko, moc ti děkuji za potěšující zprávu. Vážím si toho.
jirul
(upraveno)
4. 3. 2012, 9:57
vyzkoušeno a mooooooc chválíme, . Dělala jsem variantu č. 6 a měla jsem co dělat, aby zbylo ke , neb chlapi se mi na to vrhli, že koštnou děkuji za recept
spero
(upraveno)
5. 3. 2012, 23:17
@jirul
Jiřinko, moc děkuji za krásný komentář. Chlapům se vůbec nedivím. Zvlášť varianta Vámi zvolená je skvělý zákusek. Dobře jste udělala.
Lenpod
(upraveno)
16. 10. 2011, 14:00
Už druhým rokem se pouštím do Vašeho moučníku . Moc nám chutná .
spero
(upraveno)
16. 10. 2011, 20:11
@Lenpod
Leni, tak to jste mě potěšila takovou zprávou. Díky.
Nikis.
(upraveno)
17. 9. 2011, 11:31
Vypadá to skvěle a moc díky za tipy na další úpravy a zdobení
lidare
(upraveno)
13. 9. 2011, 16:29
Tento koláč je moc krásný,mám tip na pečení
spero
(upraveno)
13. 9. 2011, 20:19
@lidare
A také dobrý, takový lehký.
Jaňulka87
(upraveno)
9. 5. 2011, 12:37
Ivčo, děkuji za skvělý recept!!! Včera večer jsme jablečník dělali, kousek jsme museli hned ochutnat ....no a dnes už je téměř prázdný plech Do pudinku jsem přidala zakysanou smetanu. Vynikající a jednoduché!!!!
spero
(upraveno)
9. 5. 2011, 17:47
@Jaňulka87
Jani, mám velkou radost, že jste si pochutnali, díky za krásný komentář.
100ml
(upraveno)
8. 5. 2011, 19:52
Dnes jsem pekla vaš recept a opravdu vynikajici a rychle ,misto jablek jsem dala rebarboru čerstvou ze zahradky a karamelovej pudink,dekuji
spero
(upraveno)
9. 5. 2011, 17:46
@100ml
Jani, to musela být veliká dobrotka s tou rebarborou. Skvělý nápad pro ostatní, prostě variant je nepřeberné množství. Díky za tip.
martism
(upraveno)
7. 5. 2011, 21:46
Vynikajííícíííí , doporučuji všem vyzkoušet . Já jsem jablka posypala skořicovým cukrem a je to také výborné . Děkuji za prima receptík
spero
(upraveno)
9. 5. 2011, 17:40
@martism
Martinko, díky za zprávu, mám z ní radost.
decka
(upraveno)
31. 1. 2010, 23:25
Dobrý den Ivo ,dneska jsem vyzkoušela a ,jednoduché a výborné děkuju za recept
Jeane9
(upraveno)
15. 5. 2009, 13:02
Tento jsem dělala minulý týden a musím říct,že to byla mňamka ,prostě všechny vaše recepty jsou
lenikula
(upraveno)
22. 3. 2009, 17:15
Ivan, na recept jsem narazila náhodou, zaujal a dnes dopoledne upekla a už zbyl jen kousek. Je velmi velmi chutný , děkuji.
kamm3
(upraveno)
21. 3. 2009, 20:04
dobrý večer Ivanko, dnes jsem hledala co upéct z jablíček kterých máme dost a dost, a narazila jsem na váš receptík. rychlé, jednoduché, a výborné díky moc za recept, těším se až vyzkouším něco dalšího od vás kamila
verkou
(upraveno)
16. 3. 2009, 8:49
O víkendu jsem zkoušela, výbornééééééééé
vratka5
(upraveno)
11. 3. 2009, 10:27
DOBRÝ DEN IVO,VÁŠ RECEPT OPĚT NAZKLAMAL ZA HODINU PO VYCHLADNUTÍ NEBYL ANI DROBEK.DÍKY ZA RECEPT VRAŤKA
spero
(upraveno)
11. 3. 2009, 20:49
@vratka5
Vraťko, to jsem moc ráda, že jsem Vás nezklamala. Však taky ty recepty, které vyzkouším a nepodaří se nebo s nimi nejsem spokojená, ty ihned mažu a nebudu je přece šířit dál. Nejsou toho hodny. Mějte se krásně. Ivana
Jaryn
(upraveno)
4. 3. 2009, 17:32
Dobrý podvečer Ivko, včera jsem upekla vaši buchtu(varianta 3), je fakt výborná. Pochutnala si na ní celá rodina. Mějte se hezky Petra
spero
(upraveno)
5. 3. 2009, 19:43
@Jaryn
Petři, díky, že jste dala vědět. Jsem ráda, že vám chutnala.
MAR-tina
(upraveno)
3. 3. 2009, 15:32
Dobrý den Ivčo! Tak jsem včera vyzkoušela váš moučník a byl výborný jen se po něm zaprášilo! Mockrát děkuji za recept
spero
(upraveno)
5. 3. 2009, 19:46
@MAR-tina
Martinko, není zač. Jsem ráda, když můžu někomu posloužit třeba jen receptem.
Tom3
(upraveno)
1. 3. 2009, 16:45
Dobrý den Ivi,dnes jsem recept vyzkoušela a je skvělý ,sice jsem vajíčka dala celé ,ale i tak se povedl a všem chutnal Yva
spero
(upraveno)
1. 3. 2009, 20:10
@Tom3
Yvettko, děkuji, že jste napsala. Piškot si na to samozřejmě může udělat každý podle toho, jak je zvyklý. I cukrářky pokud vím některé šlehají vajíčka vcelku a některé dělají sníh zvlášť. V tom prvním případě se musí šlehat mnohem delší dobu, se sněhem je zase víc nádobí, takže to vlastně vyjde nastejno. Hlavně, když se vydaří a když všem chutná. Mějte se krásně. Ivana
Luníček
(upraveno)
28. 2. 2009, 13:20
to vypadá úžasně. Dneska jsme sice dělala mrkvánky,ale zítra vyzkouším Vaší buchtičku a už slintám nyní.Díky za inspiracvi. Jablíček máme plný sklep a už nevíme cos nimy.
spero
(upraveno)
28. 2. 2009, 15:32
@Luníček
Lucinko, s tím sklepem jsme na tom stejně.
Vemag
(upraveno)
26. 2. 2009, 21:12
Ten to řez máme moc rádi a podle fantazie upravuji. Jablka nekrájím ani nestrouhám , ale oloupu, rozkrojím , odstraním jadřinec a pak protlačím přes kulaté udělátko na bramborový salát. Jde to rychle a nemám postrouhané ani pořezané prsty . Používám všude kde potřebuji jablíčka .
spero
(upraveno)
27. 2. 2009, 17:12
@Vemag
Věruško, také dělám pokaždé jinak. A s těmi jablíčky je to zajímavé. Někdy můžu vyzkoušet.
Simonecek
(upraveno)
26. 2. 2009, 21:04
Ivi, nakonec jsem doma mela pecici papir a udelala vse podle navodu. Vyborne, mnamka a jeste ted vecer cekam, ze ho otestuje manzel.. Akorat starsi synek nadaval, ze tam ty jabka nechce, uz odmala je neji, ale stejne si dal tri kousky i s jablickem tak jsem mela radost a chvalil...
spero
(upraveno)
27. 2. 2009, 17:08
@Simonecek
Tak to je ta největší odměna, když dítko sní něco zdravého, co před tím nejedlo. To je fantastické. ode mě pozdravujte.