Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Kefírový zákusek - rychlovka pro návštěvu

0.0
Kefírový zákusek - rychlovka pro návštěvu

Potřebné ingredience

Těsto: 30 dkg moučkového cukru, 30 dkg hladké mouky, 3 lžíce kakaa, 1 lžička sody, 1 celé vejce, 1/2 l kefíru, 2 dcl oleje

Poleva: 10 dkg rozpuštěné Hery (másla), 30 dkg moučkového cukru, 4 lžíce horké vody, 3 lžíce kakaa, 2 žloutky

Postup přípravy

Těsto - všechny suroviny dáme do mísy a zamícháme normálně vařečkou (POZOR! vejce a kefír musí mít pokojovou teplotu), nalejeme na vymazaný a vysypaný plech (já dávám sádlo a hrubou mouku) a rovnoměrně rozetřeme (více ke krajům, tak docílíme rovného upečení) a pečeme v troubě 20 - 25 min na 200 stupňů.


Poleva - opět vše dohromady zamícháme, bude spíše tekoucí konzistence, ale v lednici ztuhne. Rozetřeme ji na upečené těsto a vytvoříme nějaký vzor a dáme do lednice vychladit alespoň na 2 hodinky.

Po rozkrojení ozdobíme šlehačkou :-)

Dobrou chuť.

upečené těsto

poleva

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marcelkasimonka 2. 3. 2010, 8:16
tak jsem udělala včera tuto buchtu (Y) (Y) (Y)jednoduchá,rychlá a výbornáááááááááá (L) (L) (L).Děkuji Katce za vložení receptu (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Marcela
rhfenda 10. 2. 2009, 21:59
Tak a aspoň mám příležitost se optat!!!!Jednou jsem totiž jedla kefírovou buchtu,byla výborná!!!Tak vždy když je někde kefír tak i říkám že by to mohla být ona...Jako i u toho vašeho receptu...Jenže nevím jak má vypadat koupený kefír,je to to co se prodává v kelímku s názvem kefírové mléko???Nebo je to něco jiného?????Prosím poraďte!!!Díky Helena ;-) :-$ :-p
kacik 13. 2. 2009, 9:36
@rhfenda Helenko, ano je to kefírové mléko (neochucené - bývají třeba i jahodové apod. tak to ne, jen obyč. kefírové mléko). Jde to nahradit i kyškou a je to taky výborné (jidlo). Jen je fakt důležitá ta teplota, nesmí být studené jinak těsto "zokalatí" (teď nevím jak se to správně řekne ;-) ), tak tomu říkáme tady u nás :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie