Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Omáčka z hříbků

0.0
Omáčka z hříbků

Potřebné ingredience

1l hovězího vývaru nebo vývaru z masoxu,1 miska pravých hřibů,1 žloutek,1 cibule,3 bobkové listy,6 kuliček nového koření,dle chuti ocet nebo citronovou šťávu.
Na zahuštění:1/4l kysané smetany,4 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Do vývaru dáme vařit nakrájenou cibuli a koření.Vaříme asi 15 minut.Pak přecedíme a od čistého vývaru dáme vařit hřiby.Vaříme dalších 15 minut dokud houby nezměknou.
Z mouky a smetany umícháme hladké,řídké těsto a po částech ho vlijeme do vývaru.Po 15 minutách přidáme rozšlehaný žloutek,už nevaříme,jen dochutíme octem nebo citronovou šťávou a solí.Podáváme s houskovým knedlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andol 19. 3. 2009, 12:27
(Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie