(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Španělský ptáček trošku jinak (vhodné i pro děti)

Potřebné ingredience
porce pro 2 dospělé a jedno dítě
300g hovězího zadního nebo vepřového
2 cibule (střední)
1 balení dětských párků (min. obsah masa 80%)
2 vejce uvařené natvrdo
2 střední okurky ve sladko-kyselém nálevu
5 středně velkých stroužků česneku
hořččice
pepř (pouze na plátky masa dopsělého) a opravdu jemně, trochu soli (já sůl vůbec nepoužila a bylo to taky výborné)
2 lžičky olivového oleje
Postup přípravy
Plátky hovězího masa si naklepeme, jemně popepříme, popřípadě osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí (na jeden střední plátek asi jednla lžíce). Mezi tím si rozpálíme asi dvě lžičky olivového oleje, 1 cibuli si nakrájíme na drobno a hodíme ji do rozpáleného oleje a osmažíme do světle hněda, položíme do hrnce k osmažené cibuli veškeré maso (hořčicí nahoru), nevadí, že se bude překrývat nebo bude ohnuté a hned zalijeme převařenou horkou vodou z konvice (aby bylo maso pod vodou) přikryjeme pokličkou. Ihned jdeme připravovat párečky. Nakrájíme si je na asi 1-2 cm kostičky nebo kolečka, cibuli nakrájíme na měsíčky (oddělíme jednotlivé vrstvy od sebe), uvařené vejce taky nakrájíme na měsíčky a okurky nakrájíme na drobné kostičky. Česnek buď prolisujeme a nebo nakrájíme na drobno. Jakmile je vše nakrájené, vhodíme všechno k masu do hrnce, přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 1-1,5 hodiny (při vepřovém mase stačí hodinku).
Pokud se vám omáčka zdá málo chutná, dochutit lze hořčicí, solí a nebo půl kostičkou masoxu.
Podává se s rýží
Pokud se vám omáčka zdá málo chutná, dochutit lze hořčicí, solí a nebo půl kostičkou masoxu.
Podává se s rýží
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

JanaLud
(upraveno)
1. 3. 2009, 19:18
Taky doma dělám, jen bez toho česneku a říkáme tomu "Vylítané ptáčky". Jsou moc dobré


nahlásit

Millixx
(upraveno)
1. 3. 2009, 17:17
zrovna včera jsem dělala ptáčky stejným způsobem, a zapomněla jsem osolit. A výsledek mě překvapil, díky párkům , okurkám a hořčici to bylo dost slané. Jen vůbec při vaření nepoužívám pepř, pro děti už vůbec ne. Raději česnek, ten dávám snad do všeho

nahlásit
kozulatko007
(upraveno)
1. 3. 2009, 17:40
@Millixx
taky jsem si říkala, že je to super, bez soli a poživatelné
S tím pepřem to dělám opravdu opatrně a jen na naše plátky masa
a děkuji moc za poznámečku, zapomněla jsem napsat česneeeek




nahlásit