(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Rizoto tak trochu jinak-pečené v troubě

Potřebné ingredience
500 ml rýže
1 mistička mraženého hrášku
1 mistička mražené kukuřice
400g salámu (junior,godhaj,)
1l vody
sůl
kmín
100g tvrdého sýru eidam
koření na ochucení
Postup přípravy
Na pánvičce si na trošce oleje osmažím na maličké kostičky nakrájený salám (krájím ho tak že si ho pokrájím na kolečka tlustá asi 5-6mm a pak kolečka propasíruju přes to kulaté kolečko na brambory které se používá na bramborové saláty. Pak jsou kostičky nakrájené rychle a jsou pravidelně velké). Osolím to a okořením kořením - používám grilovací koření nebo směs country koření. Pak přidám hrášek, kukuřici lehce proházím a přidám na drobno nastrouhaný sýr. Okamžitě po přidání sýru vypnu plotýnku a vše důkladně promíchám. Musí to být trochu slanější protože rýže se kterou se směs míchá je neuvařená a tudíš při pečení spolkne více soli. Takže když se Vám to zdá přesolené, je to v pořádku.
Vedle do zapékací mísy si nasypu NEUVAŘENOU rýži, s troškou kmínu a přidám lehce sůl. Pak přidám celý obsah pánve a vše důkladně promíchám. Nakonec vše zaliji vodou promíchám a vložím do předem rozehřáté trouby (200 stupňů a peču).
Nakonec přepnu troubu na vrchní pečení a udělám lehce kůrku. Přílohou jsou super kyselé okurky, nakládaný květák a červená řepa.
PS: Pro tento postup je lepší používat kvalitnější rýži, určitě né tu obyčejnou pytlíkovou!! Pak by jste z toho měli kaši, používejte pouze rýži která se nerozvaří, já mám výborné zkušenosti s rýží Parbolied.
Vedle do zapékací mísy si nasypu NEUVAŘENOU rýži, s troškou kmínu a přidám lehce sůl. Pak přidám celý obsah pánve a vše důkladně promíchám. Nakonec vše zaliji vodou promíchám a vložím do předem rozehřáté trouby (200 stupňů a peču).
Nakonec přepnu troubu na vrchní pečení a udělám lehce kůrku. Přílohou jsou super kyselé okurky, nakládaný květák a červená řepa.
PS: Pro tento postup je lepší používat kvalitnější rýži, určitě né tu obyčejnou pytlíkovou!! Pak by jste z toho měli kaši, používejte pouze rýži která se nerozvaří, já mám výborné zkušenosti s rýží Parbolied.

Směs smíchaná s neuvařenou rýží

Zalito vodou

Upečené a vytažené z trouby
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
avunek
(upraveno)
14. 1. 2010, 0:29
Taky to zkusím asi na víkend.Vypadá to fakt moc dobře.Jen bych tam možná mohla mít kuřecí masíčko a ten hrášek ne.....










nahlásit

breptulka
(upraveno)
13. 1. 2010, 11:33
Ahoj, tak už jsem to dala do trouby tak jsem zvědavá.Jen ten sýr potom dám až na talíři.Tak jsem zvědaqvá jak to bude chutnat...



nahlásit

Klárka s Vanesskou
(upraveno)
24. 1. 2010, 14:11
@breptulka
určitě se Vám to povedlo a i když je to rizoto tak proč ho nemít tak trochu jinak



nahlásit

peqelnitse
(upraveno)
30. 10. 2009, 15:41
To zkusím, vypadá to super Klárinko



nahlásit