Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 58 návštěvníků)

MRKVOVÝ DORT - specialita mojí babičky - jednoduché a boomba z dávných časů :)

0.0
MRKVOVÝ DORT - specialita mojí babičky - jednoduché a boomba z dávných časů :)

Potřebné ingredience

150g mrkve, 150g oříšků, 150g cukru, 4 vejce, rybízový džem, šlehačka

Postup přípravy

Právě jsem dopekla výtečnou lahůdku, kterou jsem naposledy jedla, když byla moje babička ještě naživu a nechtěla nám nikdy dát recept, protože říkala, že bychom to už potom neměli jako takovou vzácnost a jenom u ní. :)))) Jo a ještě přidávám, proč jsem to sem vložila - šla jsem okolo Pannerie a vidím - mrkvový dort, tak jsem si vzpoměla právě na ten babiččin, tak tam vlítnu, sliny až na vestě a za 60!!!!!!! Kč jsem si koupila ten jeden kousíček. A teď bez omluvy všem, co to vyrábějí - hrůza, tak jsem si řekla, že to musím uvést na pravou míru a konečně rozhlásit tuhle dobrotu do světa :))))))))))
Takže mrkev a oříšky najemno klidně v mixéru. Smíchat s cukrem a 4 žloutky. Vyšlehejte sníh z bílků a opatrně vmíchejte do připravené směsi.
Do vymazané klasické formy dortové kulaté vysypané moukou.
Pekla jsem asi 30 minut na 160°C. Mám horkovzdušnou :)
Po dopečení nechte opravdu vychladnout , potom proříznout v prostředku a namazat rybízovou marmeládou - s jinou to nebude takové. Možná to zkuste nepůlit, pokud nemáte strunu, asi se to bude drobit, jak tu psala jedna paní, tak to natřete na povrch a na to rovnou šup tu šlehačku.
Podávat se šlehačkou.
Babi dnes jsem si na Tebe vzpoměla a tenhle dort je pro Tebe :) Děkuju...................... :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

cdka 30. 1. 2015, 9:47
Určitě někdy vyzkouším (Y) ,-)
klukomama 4. 2. 2013, 15:56
Dělala ho sestra :-),větší mňamku jsem nejedla (clamp),hned zítra ho musím nachystat na oslavu pro malého,teda vlastně už velkého synka |:o) |:o),moc děkuji za super receptík Vám i babičce (L) (L) (L) (L)
davidofka 8. 11. 2011, 20:08
Dobry den, tak jsem ho pleskla do trouby, jsem na to zvedava, jeste vecer pisnu, jak to dopadlo. Zatim pa Andrea :-o
Zrušený účet 22. 10. 2011, 19:29
Vyzkoušela jsem a příště z dvojité dávky, jen malinko jsem přilepšila polohrubou moukou cca 3 lžíce a lžičku prdopeče. Vejce jsem našlehala celá a bylo vše nadýchané a kypré. Krájelo se to po upečení dobře.
hamina1 29. 4. 2011, 22:03
Ta jednoduchost me dostala a tak jsem neodolala a dnes vyzkousela :) Testo nadhera (Y) (Y) (Y) , upecene opravdu za tech 30min. v horkovzduchu, jenze chybka se vloudila :( Dala jsem do silikonove formy, kterou jsem jen vymazala a nevysypala a po upeceni jsem dortik za boha nemohla dostat ven :´( Nahoru jsem udelala takovou maslovo-tvarohovo-zakysanosmetanovou paplu s vanilkovym cukrem a holt to budu servirovat primo z pecici formy a pro priste poridim klasickou dortovku :) Jinak ale vyborny receptik a MOOOOC chutny!!!! (clamp) (L)
Hannach11 26. 3. 2009, 8:35
Pekla jsem ho v pondělí a dnes ho peču na žádost všech zase :-)) je opravdu úžasnej,ale nešel mi rozkrojit,opravdu se drolil,tak jsme ho jedli lžičkou :-))))) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Sculliova 29. 3. 2009, 20:00
@Hannach11 Evi to se má jíst lžičkou, já si to jinak nepamatuji :)) (L) Petra
Hanakub 9. 3. 2009, 12:33
Tak jsem ho dnes zkoušela, jen se mi při rozpůlení dost drobil, a to jsem ho měla vychlazený, ale možná ne dostatečně. Ochutnala jsem zatím jen drobečky. Chuťově je výborný. (Y)
Sculliova 9. 3. 2009, 17:33
@Hanakub Já mám takovou tu strunu, jinak si to taky neumím moc představit, a babičky už se nezeptáme :-( jak to dělala. Mě překvapilo, že byl dost mokrý uvnitř, ale potom jsem si vzpoměla ;-) , že to tak má být a že to jsem na něm milovala (Y) (Y)
Hanakub 9. 3. 2009, 18:01
@Sculliova Já jsem si ho nařízla nožem po okraji, a pak dořízla nití. Ono to vůbec nevadí, že se drobí, když tam není mouka ani tuk, tak to asi jinak nejde, a taky je díky tomu docela dietní. A je opravdu moc dobrý . :-)
Jia 7. 3. 2009, 22:42
Peťo, tak mě to nějak dojalo jak jsi to napsala :-( Snad by babička nebyla smutná, že jsi dnes její vzácný recept prozradila tolika maminkám *-) Já ho určitě vyzkouším, vypadá zajímavě (mrkvička, oříšky, bez mouky), doufám, že se mi povede :-)
ˇjaninabliz 7. 3. 2009, 22:34
Dobrý den Petruš,věřím že to bude dobrůtka,dělám brusinkový dort a moc nám chutná,ten piškot je zajímavý s tou mrkví,určitě vyzkouším,můžete se mrknout ke mně do receptíků,zdravím Jana (Y) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie