Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

DORT PRINCE EVŽENA A MEDOVNÍK

0.0
DORT PRINCE EVŽENA    A    MEDOVNÍK

Potřebné ingredience

TĚSTO
6 vajec,
200 g cukru (krupice)
100 g mléčné čokolády,
150g mandlí, (nastrouhané, nebo namleté)
100 g pol. mouky,
1 kypřící prášek,
20 g kakaa,
100 g másla,


TŘEŠŇOVÁ NÁPLŇ
400 g třešní (nejlépe kompotovaných)
300 ml nálevu z kompotu,
50 g cukru,
1 vanilkový pudink

ŠLEHAČKOVÁ NÁPLŇ
500 ml smetany ke šlehání
2x van. cukr
mandlové nebo kokosové lupínky

Postup přípravy

TĚSTO
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.
Čokoládu rozpustíme, přidáme máslo a vyšleháme. Do této hmoty přidáme žloutky a vyšleháme.
Přidáme sníh z bílků - prošleháme a přidáme mouku, kyp. prášek, mandle (namleté) a kakao.
Vymažeme vysypeme si dortovou formu, naplníme těstem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 50 minut.
Hotový korpus necháme zchladnout.
Pak vydlabeme vnitřek více než do poloviny hloubky.

Z kompotové šťávy, cukru a pudinku si připravíme hustý krém. Do něho přidáme třešně a ještě krátce povaříme ( nechte si také třešně na ozdobu)
Náplň dáme do korpusu a dáme do ledničky.

Zatím si rozmixujeme drobečky z korpusu.
Smetanu vyšleháme a vanilkovým cukrem dotuha.
Do šlehačky postupně vmícháváme drobečky z korpusu. Musíme dobře promíchávat.
Šlehačku pak dáme na ztuhlou třešňovou náplň. Nahoře nám vznikne kopeček. Pomažeme také kolem dokola.
Nahoru dáme na ozdobu třešně, mandlové lupínky nebo kokosové lupínky. Posypeme nastrouhanou čokoládou a máme hotovo.
Dáme do ledničky.

Dort je moc dobrý :-))) U nás se po něm jen zaprášilo.

Upečený a vydlabaný korpus

Třešňová náplň

Dortové drobečky se šlehačkou.

Naplněno a potřeno kolem dokola.

hotový

Dort v řezu.

A takhle se povedl medovník a byl naprosto senzační.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 24. 3. 2009, 11:51
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Zrušený účet 24. 3. 2009, 8:13
Mňam - obě tááááákovéééé dobroty - a já se na ně můžu jen dívat (comp) (clamp) (clamp) (clamp)
Lua 23. 3. 2009, 22:30
Tak ten je asi dost žravý (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic). Zítra se těším na receptík. Mňam
ivka71 23. 3. 2009, 22:08
(Y) (Y) (Y) tak ten (^) vypadá mocccccccc dobře hned bych se do něj (zajic) 8o| (L) (L) (L) (flower)
snecka 23. 3. 2009, 22:06
(Y) (Y) (Y) (Y) no vypada to mnamozne, tak pockam si na ten receptík, nezapomente (mamca) (mamca)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie