Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Dort Princezna

0.0
Dort Princezna

Potřebné ingredience

Sukně - bábovka: 4 vejce,240 g cukru, 240 g polohr.mouky,1/2 vanilkového pudinku, 1/2 PRDOPu, 40 ml oleje, 50 ml horké vody Podstava - 2 plechy do širší trouby - jedna dávka: 6 vajec, 360g cukru, 360 g polohr. mouky,1 vanilkový pudink, 1 PRDOP, 80 ml oleje, 100 ml horké vody Pudinkový krém: 2 vanilkové pudinky,800 ml mléka, 4 másla, 10 PL moučkového cukru, 4 vanilkové cukry Rybízová marmeláda Marcipán: 400g sušeného POLOTUČNÉHO mléka, 400 g moučkového cukru, 4 kl oleje, mandlové aroma, cca 50 ml vody, barvy (práškové, gelové...)

Postup přípravy

1. den:
Piškoty na sukni a pláty na podstavu: Žloutky vyklepnout do šlehače,přidat cukr a šlehat. Pomalu přidávat olej a 1/2 horké vody. Šlehat dohusta. Poté přidat mouku smíchanou s vanilkovým pudinkem a prdopem. Lehce promíchat a přidat zbytek vody. Nakonec opatrně zapravit sníh z bílků. Bábovku jsem pekla v klasické smaltované vymazané formě, pláty jsem pekla na plechu vyloženém pečícím papírem. Po upečení pláty vyklopím na polštář pokrytý utěrkou. Nechám vychladnout.
Marcipán: Přesít přes husté sítko sušené mléko a moučkový cukr, aby nebyly hrudky. Do dolíku přidat olej a pár kapek aroma. Vodu přidávat jen velmi opatrně. Zpracovat ručně, já to dělám v domácí pekárně. Mandlovku nechám klidně do druhého dne na kuchyňské lince překrytou igelitem, aby neoschla. Barvím těsně před použitím. Kousek uloupnu, udělám dolíček, do kterého dám kapičku vody a do té trochu barvy, rozmíchám a zapracuji.

2.den:
Krém: Svařít 2 vanilkové pudinky s 800 ml mléka. Důkladně vychladít. Utřít změklá másla s moučkovým cukrem, vanilkovými cukry a opatrně přidávat pudink, aby se nesrazil.
Jeden piškotový plát potřít marmeládou a na ní natřít v silnější vrstvě krém. Přiklopit druhým plátem a celou podstavu potřít kréměm. Bábovku prokrojíit dvakrát, vzniknou tři části. Vždy potřít marmeládou a krémem. Zakončit potřením celé bábovky krémem. Marmeládu dávat nemusíte, ale rybízová marmeláda stáhne sladkou chuť krému.

Marcipán vyválet na potr. folii a přenést na dort. Sukni vykrojit pomocí velkého hrnce rádýlkem. Vnitřní kolo vykrojit třeba podle hrníčku. Případné nepřesnosti lehce schováte krémem při konečné úpravě. Kytičky uděláte pomocí vykrajovátek. V dozdobení už se fantazii meze nekladou:-) Přeji hodně úspěchů při modelování!!! Dcera z ní měla velkou radost! Na obrázku chybí 5 svíček:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

cherba 6. 4. 2010, 11:29
pěkná princezna (Y) (Y) (Y) (Y)
denous 3. 4. 2010, 19:49
super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Ilonáček 3. 4. 2010, 19:00
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
jeremy 3. 4. 2010, 18:21
:-ojůůůů, ten je úžasný! |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie