(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Dort Princezna
Potřebné ingredience
Sukně - bábovka: 4 vejce,240 g cukru, 240 g polohr.mouky,1/2 vanilkového pudinku, 1/2 PRDOPu, 40 ml oleje, 50 ml horké vody Podstava - 2 plechy do širší trouby - jedna dávka: 6 vajec, 360g cukru, 360 g polohr. mouky,1 vanilkový pudink, 1 PRDOP, 80 ml oleje, 100 ml horké vody Pudinkový krém: 2 vanilkové pudinky,800 ml mléka, 4 másla, 10 PL moučkového cukru, 4 vanilkové cukry Rybízová marmeláda Marcipán: 400g sušeného POLOTUČNÉHO mléka, 400 g moučkového cukru, 4 kl oleje, mandlové aroma, cca 50 ml vody, barvy (práškové, gelové...)
Postup přípravy
1. den:
Piškoty na sukni a pláty na podstavu: Žloutky vyklepnout do šlehače,přidat cukr a šlehat. Pomalu přidávat olej a 1/2 horké vody. Šlehat dohusta. Poté přidat mouku smíchanou s vanilkovým pudinkem a prdopem. Lehce promíchat a přidat zbytek vody. Nakonec opatrně zapravit sníh z bílků. Bábovku jsem pekla v klasické smaltované vymazané formě, pláty jsem pekla na plechu vyloženém pečícím papírem. Po upečení pláty vyklopím na polštář pokrytý utěrkou. Nechám vychladnout.
Marcipán: Přesít přes husté sítko sušené mléko a moučkový cukr, aby nebyly hrudky. Do dolíku přidat olej a pár kapek aroma. Vodu přidávat jen velmi opatrně. Zpracovat ručně, já to dělám v domácí pekárně. Mandlovku nechám klidně do druhého dne na kuchyňské lince překrytou igelitem, aby neoschla. Barvím těsně před použitím. Kousek uloupnu, udělám dolíček, do kterého dám kapičku vody a do té trochu barvy, rozmíchám a zapracuji.
2.den:
Krém: Svařít 2 vanilkové pudinky s 800 ml mléka. Důkladně vychladít. Utřít změklá másla s moučkovým cukrem, vanilkovými cukry a opatrně přidávat pudink, aby se nesrazil.
Jeden piškotový plát potřít marmeládou a na ní natřít v silnější vrstvě krém. Přiklopit druhým plátem a celou podstavu potřít kréměm. Bábovku prokrojíit dvakrát, vzniknou tři části. Vždy potřít marmeládou a krémem. Zakončit potřením celé bábovky krémem. Marmeládu dávat nemusíte, ale rybízová marmeláda stáhne sladkou chuť krému.
Marcipán vyválet na potr. folii a přenést na dort. Sukni vykrojit pomocí velkého hrnce rádýlkem. Vnitřní kolo vykrojit třeba podle hrníčku. Případné nepřesnosti lehce schováte krémem při konečné úpravě. Kytičky uděláte pomocí vykrajovátek. V dozdobení už se fantazii meze nekladou:-) Přeji hodně úspěchů při modelování!!! Dcera z ní měla velkou radost! Na obrázku chybí 5 svíček:-)
Piškoty na sukni a pláty na podstavu: Žloutky vyklepnout do šlehače,přidat cukr a šlehat. Pomalu přidávat olej a 1/2 horké vody. Šlehat dohusta. Poté přidat mouku smíchanou s vanilkovým pudinkem a prdopem. Lehce promíchat a přidat zbytek vody. Nakonec opatrně zapravit sníh z bílků. Bábovku jsem pekla v klasické smaltované vymazané formě, pláty jsem pekla na plechu vyloženém pečícím papírem. Po upečení pláty vyklopím na polštář pokrytý utěrkou. Nechám vychladnout.
Marcipán: Přesít přes husté sítko sušené mléko a moučkový cukr, aby nebyly hrudky. Do dolíku přidat olej a pár kapek aroma. Vodu přidávat jen velmi opatrně. Zpracovat ručně, já to dělám v domácí pekárně. Mandlovku nechám klidně do druhého dne na kuchyňské lince překrytou igelitem, aby neoschla. Barvím těsně před použitím. Kousek uloupnu, udělám dolíček, do kterého dám kapičku vody a do té trochu barvy, rozmíchám a zapracuji.
2.den:
Krém: Svařít 2 vanilkové pudinky s 800 ml mléka. Důkladně vychladít. Utřít změklá másla s moučkovým cukrem, vanilkovými cukry a opatrně přidávat pudink, aby se nesrazil.
Jeden piškotový plát potřít marmeládou a na ní natřít v silnější vrstvě krém. Přiklopit druhým plátem a celou podstavu potřít kréměm. Bábovku prokrojíit dvakrát, vzniknou tři části. Vždy potřít marmeládou a krémem. Zakončit potřením celé bábovky krémem. Marmeládu dávat nemusíte, ale rybízová marmeláda stáhne sladkou chuť krému.
Marcipán vyválet na potr. folii a přenést na dort. Sukni vykrojit pomocí velkého hrnce rádýlkem. Vnitřní kolo vykrojit třeba podle hrníčku. Případné nepřesnosti lehce schováte krémem při konečné úpravě. Kytičky uděláte pomocí vykrajovátek. V dozdobení už se fantazii meze nekladou:-) Přeji hodně úspěchů při modelování!!! Dcera z ní měla velkou radost! Na obrázku chybí 5 svíček:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cherba
(upraveno)
6. 4. 2010, 11:29
pěkná princezna
denous
(upraveno)
3. 4. 2010, 19:49
super
Ilonáček
(upraveno)
3. 4. 2010, 19:00
jeremy
(upraveno)
3. 4. 2010, 18:21
jůůůů, ten je úžasný!