Zamilovaný dort pro mého přítele
Potřebné ingredience
krém: cukr krupice 30 dkg, mléko 1 l, jahodový pudink 2,5 balíčku, máslo 2 kostky
těsto: vejce 10 ks, prášek do pečiva 1 ks, cukr krupice 10 lžic, polohrubá mouka 10 lžic
na ozdobu: růžičky z jedlého papíru, červené potravinářské barvivo, voda 1 lžička, kokos 15 dkg
podle potřeby: sádlo na vymazání
Postup přípravy
Připravíme si těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme v tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Do žloutků přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Pokud chceme mít i hnědý piškot, přidáme kakao. Poté opatrně vmícháme ušlehaný sníh.
Formu srdce vymažeme sádlem a vysypeme kokosem. Vlijeme připravené těsto. Srdce pečeme v předehřáté troubě na 170°C - 180°C asi 25 - 30 minut.
Můžeme udělat jeden piškot žlutý a druhý hnědý. Při skládání se mohou barvy prostřídat. Každý piškot potřeme krémem.
Pudinkový prášek smícháme s cukrem (20 dkg) a uvaříme podle návodu. Necháme vychladit. Můžeme uvařit i den předem. Vyšleháme máslo s cukrem (10dkg) a zašleháme vychladlý pudink.
Do malé lžičky vody přidáme špetku červeného potravinářského barviva a postupně přisypáváme kokos. Obarvený kokos by měl být trošku tmavší než je krém. Tímto obarveným kokosem obalíme srdce ze stran, které jsou natřené trochou krému. Kokosem posypeme i vrchní část srdce. Nakonec ozdobíme okolo krémem a růžičkami z jedlého papíru. Zamilovaný dort necháme ztuhnout a můžeme slavit.
Formu srdce vymažeme sádlem a vysypeme kokosem. Vlijeme připravené těsto. Srdce pečeme v předehřáté troubě na 170°C - 180°C asi 25 - 30 minut.
Můžeme udělat jeden piškot žlutý a druhý hnědý. Při skládání se mohou barvy prostřídat. Každý piškot potřeme krémem.
Pudinkový prášek smícháme s cukrem (20 dkg) a uvaříme podle návodu. Necháme vychladit. Můžeme uvařit i den předem. Vyšleháme máslo s cukrem (10dkg) a zašleháme vychladlý pudink.
Do malé lžičky vody přidáme špetku červeného potravinářského barviva a postupně přisypáváme kokos. Obarvený kokos by měl být trošku tmavší než je krém. Tímto obarveným kokosem obalíme srdce ze stran, které jsou natřené trochou krému. Kokosem posypeme i vrchní část srdce. Nakonec ozdobíme okolo krémem a růžičkami z jedlého papíru. Zamilovaný dort necháme ztuhnout a můžeme slavit.
Obarvený kokos
Vyšlehaný krém
Pohled shora
Pohled ze strany
Konečný výsledek
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
27. 3. 2009, 22:21
kykina
(upraveno)
27. 3. 2009, 19:27
No konečně Míšánku Tento byl nejen krásný na pohled, ale i výborně chutnal. Měla jsem tu čest jej ochtunat. Byl skvělý a já už se těším, jak budu mít jednou šíkovnou snachu Papa Mišáčku M
hkubalkova
(upraveno)
27. 3. 2009, 15:02
joj a jak chutnal H+S+M
Mmyška
(upraveno)
27. 3. 2009, 14:00
Míšo nádherné srdíčko
Zrušený účet
(upraveno)
27. 3. 2009, 13:02
Je to moc kráááásnééé srdíčko
Míšánek K.
(upraveno)
27. 3. 2009, 13:17
@
Moc děkuji. Je dělaný z lásky