(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Rodinná svíčková
Potřebné ingredience
Hovězí maso, zelenina pod svíčkovou, máslo, smetana,sůl, nové koření, celý pepř, tymián, bobkový list, špek,ocet, mouka na zahuštění.
Postup přípravy
Hovězí maso si nakládám tři až čtyři dny předem. Klidně i déle. Maso si prošpikujeme špekem, nasolíme a dáme do pekáčku, posypeme kořením a zasypeme zeleninou a zalijeme ředěným octem s vodou. Poměr 1:1, tak aby bylo maso celé ponořené. Poté ho necháme v lednici uležet a pouze jednou za dva dny otočíme.
V den tvoření svíčkové si maso vytáhneme, přidáme máslo a dáme maso péct. Peču ho na 190°C v horkovzdušné troubě asi 2 hodiny, dokud není maso měkké.Není potřeba podlévat, pokud zálivky bylo hodně.Po upečení přendám maso na teplé místo a nakrájím na plátky.Vyndám veškeré kuličkové koření a bobkový list a zeleninu rozmixuji v robotu. Rozředím rozmixovanou zeleninu vodou, přidám smetanu či dvě podle počtu strávníků a zavařím. Zahustím, povařím, dochutím a poté již jen servíruji....Dobrou chuť.:o)
V den tvoření svíčkové si maso vytáhneme, přidáme máslo a dáme maso péct. Peču ho na 190°C v horkovzdušné troubě asi 2 hodiny, dokud není maso měkké.Není potřeba podlévat, pokud zálivky bylo hodně.Po upečení přendám maso na teplé místo a nakrájím na plátky.Vyndám veškeré kuličkové koření a bobkový list a zeleninu rozmixuji v robotu. Rozředím rozmixovanou zeleninu vodou, přidám smetanu či dvě podle počtu strávníků a zavařím. Zahustím, povařím, dochutím a poté již jen servíruji....Dobrou chuť.:o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé