Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Moje první svíčková

0.0
Moje první svíčková

Potřebné ingredience

Kus svíčkové již naložené ... Celer řapíkatý celer petržel mrkev cibule Smetana Cukr Ruční mixér Sůl pepř cukr

Postup přípravy

zeleninu nakrájíme na kostky a osmahneme na pánvi na které jsem nechali zatáhnout maso, vložíme do pekáče, zalijeme lákem z masa a přiklopíme víkem a necháme tři hoďky tak na 130-140 v troubě, vyndáme, vyjmeme maso, rozmixujeme zeleninu, ochutíme solí a cukrem dle chuti, zalijeme smetanou, horkou vodou dle potřeby a provaříme ... podáváme

PS : tohle není návod jak to správně dělat , je to moje první svíčková přesně jak jsem ji dělala :-)takže věnováno těm co svíčkovou nikdy nedělali a chtějí zkusit tak jako já :-)

zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, celer, řapíkatý celer, petržel, mrkev a cibuli

Velmi kvalitní hovězí svíčková již naložená, koupeno v Německu, naloženo v octu, novém koření, bobkový list, hořčičné semínko, pepř ...

Masíčko jsem nechala zatáhnout na oleji ...

Masíčko jsem nechala zatáhnout na oleji z obou stran ... krásná vůně ale trošku to prskalo

odložila jsem masíčko odpočinout do pekáčku ...

zeleninku dala osmahnout do stejné pánve a tuku kde se zatahovalo masíčko ... tak 10 minut, občas míchnout.

pak jsem nadzvedla maso a uložila zeleninu pod něj ... (ALE myslím že kdyby maso bylo schovaný pod zeleninou tak by bylo lepší, víc šťavnatý ) zaklopit a šup do trouby ... dala jsem to na 130 na 3 hoďky

Koření z láku jsem zabalila do plátýnka a uložila pod masíčko ...

po třech hodinkách, masíčko vytáhnout a nakrájet na maxi plátky :-)

zeleninku rozmixovat, přidat smetanu a provařenou vodu z rychlovarky dle potřebu, opepřit, ocukrovat, osolit dle chuťi ...

a takhle to vypadá na talíři, přeji Vám dobrou chuť a dobré trávení !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

DášaB 17. 10. 2010, 18:11
MŇAM, VYPADÁ MOC DOBŘE (Y) (Y) (Y) (Y)JÁ DĚLÁM PODLE TCHÝNĚ A RESTUJU I ŠPEK A PŘIDÁVÁM CUKR-ZKARAMELIZUJU A MASÍČKO POTÍRÁM PLNOTUČNOU HOŘČICÍ A PAK OPÉKÁM :-) ALE JAK SE ŘÍKÁ 20 LIDÍ 20 CHUTÍ (L) (L) (L) (L) (L)
zdenka54 17. 10. 2010, 17:57
A zkuste přidat lžičku plnotučné hořčice,je to moc dobrý (Y)
vlkna 17. 10. 2010, 17:28
vypadá dobře,ale normálně se do svíčkové do základu řapíkatý celer nedává,stačí ten obyčejný (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie