Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

CIBULOVÁ OMÁČKA

0.0
CIBULOVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

5 VĚTŠÍCH CIBULÍ,OLEJ,MASO,SŮL,PEPŘ,KARI,MLÉKO A MOUKU NA ZAHUŠTĚNÍ,BRAMBORY JAKO PŘÍLOHU.

Postup přípravy

NEJPRVE DÁME VAŘIT MASO DO PAPINÁKU.CIBULI OSMAHNEME NA OLEJI DO SVĚTLA.ZAPRÁŠÍME TROCHOU KARI,PEPŘEM,SOLÍ.ZALIJEME VÝVAREM Z MASA,KTERÉ JSME UŽ MĚKKÉ VYNDALI Z PAPINÁKU A NAKRÁJELI NA PLÁTKY.POVAŘÍME A ZAHUSTÍME MLÉKEM S HL.MOUKOU.POVAŘÍME.PŘECEDÍME OMÁČKU,ABY TAM NEZŮSTALA CIBULE A DO OMÁČKY DÁME KRÁTCE PROHŘÁT PLÁTKY MASA.PODÁVÁME S BRAMBORY.
TUHLE OMÁČKU VAŘILA MÁ BABIČKA,JAKO DÍTĚ JSEM JÍ MILOVALA.ÚPLNĚ JSEM NA NÍ ZAPOMNĚLA A DNES MĚ COSI OSVÍTILO:-)A TAK JSEM JÍ UVAŘILA.NO NÁŠ MRNOUSEK SE MOHL UŽRAT:-)DVAKRÁT SI PŘIDALA A TO JE CO ŘÍCT...JE TO VÁŽNĚ JEDNODUCHÁ A LEVNÁ OMÁČKA,ALE ZA TO MOOOOC DOBROUČKÁ:-).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

šafránci 4. 5. 2013, 20:26
(L) (L) (L) (L) (L) Dnes jsem dělala a je super děkuji za recept. (L) (L) (L) (L) (L) Dana
renči 27. 5. 2010, 16:05
Tak jsem dneska zkusila Vaši omáčku, neznala jsem jí,pochutnali jsme si všichni chlap, syn a naše nejmenší, děkujeme za receptík.Mějte se Renčí (clamp) (jidlo)
horys 9. 4. 2010, 8:02
Ahojky jééé to je (Y) (Y) (Y) omajda,také ji děláme už léta :-) s hovězím masíčkem je vynikající (Y) Gabčo přesně ji dělala moja milovaná babička,teta,... Dnes ji zrovna máme :-) (jidlo) (hello)
delfinka32 5. 3. 2010, 23:47
To vůbec neznám *-) *-) *-) určitě zkusím :-$ :-$ :-$ Je možný místo mouky zahustit světlou jíškou knorr? Díky (F) (F) (F)
Kakinkka 13. 11. 2009, 19:40
Bože můj to je skvělá omáčka,jen je velká škoda že jí opravdu hodně lidí nezná! (N)Já osobně jí zbožnuju. (child9)
Sabinne 13. 8. 2009, 10:22
..cibulová omáčka? Taky klasika mého dětství (Y)..dělám jí malinko jinak: nedáváme tam kari - prostě jen spoooooustu orestované cibule, pepř, sůl a vývar z vepřového, cibuli nepasíruji, rovnou rozmixuji a případně dohustím jíškou.. Dělávala jí také babička a jak jsem postupem let zjistila, málokdo jí zná, což je velká škoda - manžel jí doma nedělali a teď jí miluje..:o) Gabi, fakt vynikající receptík (clamp)
Vrsovanda 22. 4. 2009, 18:10
Jake maso??? *-) (L)
peky2 23. 4. 2009, 8:10
@Vrsovanda Spíše hovězí...já,ale dělala z vepřového :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie