Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 154 návštěvníků)

MODELÍNA PODLE LOSKUTÁKA

0.0
MODELÍNA PODLE LOSKUTÁKA

Potřebné ingredience

300 ml vody, 150 g hladké mouky, 75 g soli, 2 polévkové lžice octa, 1 polévková lžice oleje, potravinářské barvivo

Postup přípravy

Včera jsem náhodou koukala na Loskutáka a Monika Brýdová tam dělala tuhle úžasnou modelínu.
Dnes jsme to tedy zkusili a je to opravdu jednoduché, a z mojich zkušeností s plastelínou bych řekla i lepší, než klasická modelína. Nedrolí se to tak, nelepí se a děti s ní blbnou už celé odpoledne.
Postup.
na teflonovou (velmi důležité) pánev (já dělala ve Woku) dáme mouku, sůl, přilejem vodu obarvenou barvivem s přimíchaným octem a olejem a mícháme, mícháme, mícháme až do úplného zhoustnutí. Pánvičku úplně modelínou vytřeme. Díky tomu, že použijeme teflonovou se krásně vše odlepí. Až máme krásný bochánek, na zmáčknutí měkký, nelepivý, pánvičku úplně čistou, tak můžeme vypnout. Ještě propracováváme, až do schladnutí. Dětem se líbilo pacovat s ještě teplou modelínou. Až to děti přestane bavit,dáme do igeliťáku, nebo do plastové mističky a uchováváme v ledničce. Trvanlivost asi tak 3 týdny.
Je to levné, rychlé a děti to mooc baví.

takhle to vypadá, když děti "pracují"

...tak tohle jsou prý dukátové buchtičky :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

wognarova 28. 2. 2011, 14:00
Dobrý den Zuzko musím vám taky poděkovat za super nápad dnes jsme dělali na 3 krát různé barvičky děti (X) (Z) (child8) jsou nadšenéé |:o) (clamp) jsou nadšené . Mějte se krááásně (flower) Karolína
gabb 13. 2. 2011, 17:54
Díky za skvělý nápad (clamp) (clamp) (clamp) (X) (Z) tvořily skoro celé odpoledne |:o) |:o) |:o)
ragnarog 19. 8. 2010, 18:06
,-)Musim vam napsat velky potlesk malej si prave patla modelinu a silene ho to bavi navic recept je uplne skvelej ze je to prvni modelina ktera se mi opravdu nepripalila takze dekujiii za receptik (Y) (Y) (Y)
majdulka 7. 12. 2009, 17:00
Úžasná hmota,krásně se s ní pracuje (clamp).
rumbum 19. 5. 2009, 10:07
Dobrý den Zuzko. Protože jsem Loskutáka, ve kterém byl návod na tuto modelínu prošvihla, chci Vám moc poděkovat, že jste zde přidala postup. Včera jsem jí udělala a malá je moc, moc spokojená. (Y) (Y) Hlavně dneska v tom škaredém počasí. Postup je jednoduchý a rychlý, takže super, takhle si můžeme udělat modelínu kdykoliv. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) :-) :-) :-) Hezký den přejí Marcela a Deniska
zuzica 21. 5. 2009, 21:07
@rumbum Tak to je stejné u nás...my jsem první várku už vyhodili a druhou jsme museli hned udělat, protože to děti neskutečně baví. Monika Brýdová má skvělé nápady, které se musí zkoušet.... Hezké májové dny (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie