(recept
si oblíbilo 77 návštěvníků)
GRILOVACÍ MARINÁDY
Potřebné ingredience
....
Postup přípravy
MEXICKÁ GRILOVACÍ MARINÁDA
1/3 šálku oleje
2 stroužky česneku
1/3 šálku vinného octa
1/3 šálku jablečného džusu
1 lžička chilli koření
1 lžička cukru
1 lžička soli
1/4 lžičky mletého pepře
>>> Na rozehřátém oleji krátce osmažíme utřený česnek, vmícháme ocet, džus, chilli koření, cukr, sůl, pepř a prohříváme za stálého míchání do zhnědnutí. Tato marináda dodává kuřecímu a rybímu masu zlatavou barvu.
BAZALKOVÁ GRILOVACÍ SMĚS
1 lžička sušené nebo čerstvé bazalky
4 lžíce másla
1 lžíce citrónové šťávy
3/4 lžičky soli
1/4 lžičky mletého pepře
>>> Máslo rozehřejeme a pozvolna do něj všechny přísady přimícháme.
HAVAJSKÁ GRILOVACÍ SMĚS
1/4 šálku citrónové šťávy
2 lžíce oleje
1 lžička kari koření
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička soli
3/4 lžičky cukru
1 stroužek česneku
>>> Připravujeme za studena. Stroužek česneku utřeme se solí a smícháme s ostatními přísadami za studena.
PIVNÍ GRILOVACÍ SMĚS
1 lžička chilli koření
1/4 šálku světlého piva
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce oleje
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky soli
1 nadrobno nakrájená cibule
1 lžička plnotučné hořčice
několik kapek tabaska
>>> Vše smícháme-Připravujeme za studena.
OSTRÁ GRILOVACÍ SMĚS
2 lžíce oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
2/3 šálku kečupu
2 lžíce vinného octa
2 lžičky cukru
1 lžička chilli koření
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky ostré hořčice
>>> Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí. Přidáme ostatní přísady a vše asi 5 minut dusíme za stálého míchání na mírném ohni. Maso potřeme teplou směsí a po vychladnutí dáme uležet.
SOJOVÁ GRILOVACÍ SMĚS
1/4 šálku nakrájené cibulové natě
1/3 šálku sojové omáčky
2 lžíce bílého vína
2 lžíce kečupu
1 lžíce oleje
1 lžička worcestrové omáčky
>>> vše smícháme-Připravujeme za studena.
MEDOVÁ MARINÁDA
1 šálek jahodového džemu
3 lžíce medu
1 lžíce oleje
1 lžíce vinného octa
1 lžička soli
půl lžičky skořice
>>> Vše smícháme-Připravujeme za studena.
ZÁZVOROVÁ MARINÁDA
4 lžíce přírodního cukru
4 lžíce vinného octa
1 lžička soli
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce oleje
1 lžička mletého zázvoru
>>> nechat alespoň 12hodin v ledniččce-Připravujeme za studena.
CHILLI MARINÁDA
1 šálek rajčatové šťávy
2 rozdrcené chilli papričky
2lžíce cukru
2 lžíce oleje
1 lžička soli
1 lžička worcestrové omáčky
3 stroužky utřeného česneku
>>> maso marinujeme hodin-Připravujeme za studena.
OSTRÁ GRILOVACÍ SMĚS
2 lžíce oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
2/3 šálku kečupu
2 lžíce vinného octa
2 lžičky cukru
1 lžička chilli koření
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky ostré hořčice
>>> Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí. Přidáme ostatní přísady a vše asi 5 minut dusíme za stálého míchání na mírném ohni. Maso potřeme teplou směsí a po vychladnutí dáme uležet.
1/3 šálku oleje
2 stroužky česneku
1/3 šálku vinného octa
1/3 šálku jablečného džusu
1 lžička chilli koření
1 lžička cukru
1 lžička soli
1/4 lžičky mletého pepře
>>> Na rozehřátém oleji krátce osmažíme utřený česnek, vmícháme ocet, džus, chilli koření, cukr, sůl, pepř a prohříváme za stálého míchání do zhnědnutí. Tato marináda dodává kuřecímu a rybímu masu zlatavou barvu.
BAZALKOVÁ GRILOVACÍ SMĚS
1 lžička sušené nebo čerstvé bazalky
4 lžíce másla
1 lžíce citrónové šťávy
3/4 lžičky soli
1/4 lžičky mletého pepře
>>> Máslo rozehřejeme a pozvolna do něj všechny přísady přimícháme.
HAVAJSKÁ GRILOVACÍ SMĚS
1/4 šálku citrónové šťávy
2 lžíce oleje
1 lžička kari koření
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička soli
3/4 lžičky cukru
1 stroužek česneku
>>> Připravujeme za studena. Stroužek česneku utřeme se solí a smícháme s ostatními přísadami za studena.
PIVNÍ GRILOVACÍ SMĚS
1 lžička chilli koření
1/4 šálku světlého piva
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce oleje
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky soli
1 nadrobno nakrájená cibule
1 lžička plnotučné hořčice
několik kapek tabaska
>>> Vše smícháme-Připravujeme za studena.
OSTRÁ GRILOVACÍ SMĚS
2 lžíce oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
2/3 šálku kečupu
2 lžíce vinného octa
2 lžičky cukru
1 lžička chilli koření
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky ostré hořčice
>>> Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí. Přidáme ostatní přísady a vše asi 5 minut dusíme za stálého míchání na mírném ohni. Maso potřeme teplou směsí a po vychladnutí dáme uležet.
SOJOVÁ GRILOVACÍ SMĚS
1/4 šálku nakrájené cibulové natě
1/3 šálku sojové omáčky
2 lžíce bílého vína
2 lžíce kečupu
1 lžíce oleje
1 lžička worcestrové omáčky
>>> vše smícháme-Připravujeme za studena.
MEDOVÁ MARINÁDA
1 šálek jahodového džemu
3 lžíce medu
1 lžíce oleje
1 lžíce vinného octa
1 lžička soli
půl lžičky skořice
>>> Vše smícháme-Připravujeme za studena.
ZÁZVOROVÁ MARINÁDA
4 lžíce přírodního cukru
4 lžíce vinného octa
1 lžička soli
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce oleje
1 lžička mletého zázvoru
>>> nechat alespoň 12hodin v ledniččce-Připravujeme za studena.
CHILLI MARINÁDA
1 šálek rajčatové šťávy
2 rozdrcené chilli papričky
2lžíce cukru
2 lžíce oleje
1 lžička soli
1 lžička worcestrové omáčky
3 stroužky utřeného česneku
>>> maso marinujeme hodin-Připravujeme za studena.
OSTRÁ GRILOVACÍ SMĚS
2 lžíce oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
2/3 šálku kečupu
2 lžíce vinného octa
2 lžičky cukru
1 lžička chilli koření
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky ostré hořčice
>>> Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí. Přidáme ostatní přísady a vše asi 5 minut dusíme za stálého míchání na mírném ohni. Maso potřeme teplou směsí a po vychladnutí dáme uležet.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
6. 5. 2009, 19:28