(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
PIVNÍ ŠTRŮDL
Potřebné ingredience
Dávka na 4 záviny:60 dkg hladké mouky,1 kostka ztuženého tuku,1/4 l světlého piva,špetka soli,jablka, meruňky,strouhanka,máslo,mleté ořechy nebo kokos,cukr,rozinky
Postup přípravy
Do mouky v míse nastrouháme tuk, přidáme sůl a nalijeme pivo. Rukama zpracujeme na hladký bochánek, který odložíme jen na tu chvíli, co si připravíme suroviny do náplně – jablka nakrouháme na lístky, na másle osmažíme strouhanou housku.
Těsto rozdělíme na 4 díly. Vyválíme co nejtenčí placku – správně zpracované těsto se nelepí na pracovní desku ani netrhá.
Placku posypeme osmaženou houskou, poklademe jablíčky, pocukrujeme, přidáme rovnoměrně mletou skořici, rozinky, kdo ještě má, přidá vlašské ořechy nebo i kokos, toto všechno pokapeme rozpuštěným máslem, kraje nalevo a napravo založíme, aby se to bokem nevysypalo, a závin stočíme.
Pečeme ve vyhřáté troubě, během pečení potíráme rozpuštěným máslem. První den je závin křehký, druhý den vláčný a proleželý.
Těsto rozdělíme na 4 díly. Vyválíme co nejtenčí placku – správně zpracované těsto se nelepí na pracovní desku ani netrhá.
Placku posypeme osmaženou houskou, poklademe jablíčky, pocukrujeme, přidáme rovnoměrně mletou skořici, rozinky, kdo ještě má, přidá vlašské ořechy nebo i kokos, toto všechno pokapeme rozpuštěným máslem, kraje nalevo a napravo založíme, aby se to bokem nevysypalo, a závin stočíme.
Pečeme ve vyhřáté troubě, během pečení potíráme rozpuštěným máslem. První den je závin křehký, druhý den vláčný a proleželý.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
wWendy
(upraveno)
24. 5. 2009, 10:00
Ilonáček
(upraveno)
6. 5. 2009, 19:25