Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Tažený pivní štrůdl

0.0
Tažený pivní štrůdl

Potřebné ingredience

300g hladké mouky 125g tuku (Hera) 100ml piva, špetka soli, může být i trošku moučkového cukru pro chuť těsta, ale nemusí

Postup přípravy

Smícháme všechny ingredience v hladké tuhé, ale vláčné těsto (podle potřeby můžete po kapkách přidat tekutinu a nebo přisypat trošku mouky).
Pak by mělo těsto odpočinout, aby pivní kvasinky začaly pracovat - doporučuje se pod teplou miskou, ale já nechávám klidně i v lednici do druhého dne. Po cca 30 minutách je těsto připraveno ke zpracování.

Těsto rozdělím na dva díly, vyválím co nejtenší placky které hřbety rukou pomalu vytahuji, až je těsto průsvitné - mělo by to jít lehce, těsto se mi nikdy netrhalo.

Potom plním nádivkou, kterou uložím na kraj, při motání těsto potírám rozpuštěným máslem.

Štrůdl dělám klasicky s jablky, k zahuštění a zabránění vytékání šťávy z jablek místo strouhanky přidávám rozdrobené piškoty.

Nakonec můžete štrůdlík ozdobit kvítky a lístky z odřezků těsta podle fantazie ;-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie