Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Suchý koláč

0.0
Suchý koláč

Potřebné ingredience

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 prášek do pečiva,50 dkg tvarohu, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1/2 hrnku mléka, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, hrst hrozinek, 1 hera mírně zmražená v mrazáku.ovoce-já dávám meruňky.

Postup přípravy

Smícháme 3 hrnky polohrubé mouky, 1 sklenku krupicového cukru a 1 prášek do pečiva. Polovinu suché směsi nasypeme na dobře vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a lžící klademe tvarohové kupky:
Tvarohová náplň:tvaroh, moučkový cukr, mléko, vejce, vanilkový cukr ušleháme ve šlehači a přidáme hrst hrozinek.Já nedávám moc je nemusíme,max.ještě namočené v rumu.
Po naložení tvarohu dám ještě ovoce a pak zasypeme zbytkem sypké směsi. Nakonec vše postrouháme mírně zmrzlou herou.nemusí být celá a pečeme do růžova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ireen 9. 5. 2009, 13:56
Dobrý den Naty,zrovinka jsem dopekla tento super koláč (jidlo)a musím poděkovat za recept (clamp)je to mňamka a ještě k tomu rychlovka! Jako ovoce jsem použila loupané broskve a přidala trošku skořice.Manžel i syn se olizovali (hello)
pimpas 9. 5. 2009, 22:40
@Ireen (Y) (Y) (Y)SUPER POKUD ZBYLO ZITRA BUDE JEŠTĚ LEPŠÍ, VLÁČNĚJŠÍ (clamp) (clamp)
čermačka 8. 5. 2009, 22:06
Dobrý den, můžu se zeptat. Dostali jsme kompotované borůvky, ale moc nám nejedou :'(. Myslíte, že je na to můžu použít? Díky za odpověď Petra :^)
pimpas 9. 5. 2009, 10:48
@čermačka Jojo můžete kompotované ovoce je super , a pocukrujte si ty boruvky pokud nejsou dost sladké at Vám v tom koláči chutnájí líp. (Y) (Y) (Y)
Jája09 8. 5. 2009, 18:50
(Y) (Y) (Y)Je to rychlovka - známe a děláme již dlouho. Dávám na tvaroh i ovoce /nejlepší jsou broskve na plátky nebo borůvky/ - nemusí se potom dávat tolik tuku na vršek. Nedávám Heru,. ale opravdové máslo - jen 1/4 kostky. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
pimpas 8. 5. 2009, 19:43
@Jája09 jéé ja tam zapoměla napsat meruňky, ještě že jste mi to tam to ovoce připoměla.děkuji.Děláme to taky dlouho a tak postupně podle nálady tady něco přikládámPS :s borůvkama jsem nezkoušela díky za tip. |:o) |:o) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie