Banánový dort - lehoučký, žádný těžký máslák :-)

Potřebné ingredience
Rozpis na jednopatrový kulatý ( tento jsem dělala z trojité dávky ) :KORPUS : 14 dkg cukru, 4 žloutky, 2-3 lžíce vody, 2-3 lžíce kakaa, 7 dkg polohrubé mouky, 1/2 PDP, špetička soli, sníh ze 4 bílků.KRÉM : Na kaši - 6 dkg másla nebo Hery, 6 dkg hrubé mouky, 4 dcl mléka. Dále 20 dkg másla nebo Hery, 20 dkg cukru, 3-5 dkg kakaa, 2 vejce.
Postup přípravy
KRÉM : uvaříme si kaši z mléka, másla a hrubé mouky ( aby se neudělaly hrudky, dám do kastrůlku vše najednou, máslo už předem rozehřáté - míchám po celou dobu až do zhoustnutí ). Kaše musí zcela vychladnout. Vyšleháme Máslo nebo Heru, cukr, kakao a vejce. Spojíme obě hmoty.
Vychladlý korpus podélně rozkrojíme ( já abych zbytečně nedrobila, peču si 2 tenčí části, které dám na sebe, takže nic nerozkrajuji ). Pokapeme rumem, potřeme krémem a poklademe podélně rozkrojenými banány. Celý dort potřeme krémem a pomocí zdobícího pytlíku naneseme šlehačku. Zdobíme dle vlastní fantazie - oříšky v čokoládě, lentilky, čokoládové hoblinky, ....

Upečeme si korpusy, necháme je vychladnout, rozkrojíme je a pocákáme rumem.

Z mléka, másla a hrubé mouky si uvaříme kaši, kterou necháme zcela zchladnout.

Máslo nebo Heru, cukr, kakao a vejce vyšleháme....

....a když je kaše vychladlá, obě hmoty spojíme.

Na dortový korpus naneseme krém....

....poklademe banány a přiložíme druhou část korpusu.

Pokud budete dělat vícepatrový dort, postup opakujte. Celý dort ze všech stran pomažeme krémem.

Pomocí zdobícího pytlíku naneseme šlehačku. Nejdříve okraje dortu.

Od spodního patra, přes střední, ....

....a samozřejmě až nahoru....chi-chi ( jsem měla fotící náladu, nó :o))

Nakonec nazdobíme "hovínka", já jsem na každé z nich dala arašídu v mléčné čokoládě a celý dort posypala nastrouhanou čokoládou....

ZKUSTE !!! Je opravdu suprový !!! Já už mám zakázáno dělat jiný !!! Dobré pochutnáníčko přeje LUCKA !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




































































