Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Ořechové řezy - kalorická bomba :-)

0.0
Ořechové řezy - kalorická bomba  :-)

Potřebné ingredience

6 vajec, 150 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 250 g mletých lískových oříšků, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1 rovná lžička prášku do pečiva, 1 špetka skořice.
Na náplň – 750 g smetany ke šlehání, 3 sáčky ztužovače, 2 sáčky vanilkového cukru, 50 g mletého cukru, 100 g nahrubo nastrouhané hořké čokolády, lískové ořechy na ozdobu

Postup přípravy

Vejce rozdělíme a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme se 4 lžícemi teplé vody, cukrem, vanilkovým cukrem a solí, dokud se cukr nerozpustí (já šlehám šlehačem). Vmícháme sníh. Mouku promícháme s práškem do pečiva a skořicí. Přidáme mleté oříšky a opatrně vmícháme do vaječné hmoty. Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme na 180°C asi 15 minut. Vyklopíme na utěrku posypanou cukrem, papír stáhneme. Korpus necháme vychladnout a rozpůlíme. Okraje hladce ořízneme. Půlku dáme na dortovou mísu. Na náplň ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým a mletým cukrem. Malé množství šlehačky dáme do zdobícího sáčku s hladkým tvořítkem do lednice. Čokoládu nahrubo nastrouháme (je dobré si ji nastrouhanou pak dát na chvíli do mrazáku). Vmícháme do zbylé šlehačky a polovinou potřeme piškot. Zakryjeme druhou polovinou korpusu a potřeme zbytkem šlehačky. Do šlehačky si nožem vyznačíme kousky, které budeme krájet (já dělám velké kostky, takže mi vychází obdélník 3x4 kousky). Ozdobíme šlehačkou ze sáčku a na každý kousek položíme lískový ořech. Vychladíme.
Jsou vážně super, dělám je vždy na vánoce i na oslavy narozenin.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie