Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 38 návštěvníků)

* RYBÍZOVOJAHODOVOOSTRUŽINOVÁ šťáva z předloni zamraženého ovoce *

0.0
* RYBÍZOVOJAHODOVOOSTRUŽINOVÁ šťáva z předloni zamraženého ovoce *

Potřebné ingredience

Přemýšlela jsem co s předloňským rybízem v mrazáku, když letos jsou keříky zase obsypané, tak jsem udělala sirup :))))))))))


mišung ovoce - 2 a 1/2 kg červeného rybízu - u mě převažoval + jahody + ostružiny
1 a půl litru vody
50g kyseliny citronové
2 a 1/4 kg cukru

Postup přípravy

Ovoce necháme rozmrazit v hrnci, vymraženou šťávu nesléváme, naopak ještě 1 a půl litru vody přidáme, přisypeme kyselinu citronovou, promícháme a necháme asi 20-24 hodin stát.

Poté směs přes "mikrocedník" nebo nejlépe plátýnko přecedíme a zbylé ovoce vyždímáme. Z této dávky jsem měla 2300g šťávy. Kolik je šťávy, tolik dáváme cukru. Tudíž do hrnce s již čistou vymačkanou šťávou přidáme 2300g cukru krupice a dáme na plotnu. Průběžně mícháme, aby se cukr nepřichytil. Pokud se nám tvoří pěna, tak ji naběračkou sbíráme a dáváme pryč. Jakmile je sirup horký - nikoli vařící (nesmí bublat) odděláme z plotny a dáváme do lahví. Já mám opět stejně jako u druhého receptu na bezovou šťávu lahvičky od dětských džusíků, z této dávky mám 12 skleniček po cca 300ml.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

koniprd 31. 7. 2015, 18:02
Můžu se zeptat,necháváte těch 24h šťávu při pokojové teplotě nebo v lednici? *-)
lidare 6. 8. 2014, 21:47
(Y) :-)dobrý tip (clamp) (clamp)
nelinka.micinka 1. 8. 2010, 20:03
Hanko (F) (F) (F) jak dlouho vydrží šťávička a už se nemusí zavařovat? Děkuji (L)
andrejka12 29. 6. 2009, 22:47
Hanko prosim vas toho 1/4 kg cukru, co máte napsaných v přísadách, se dává hned do toho ovoce s kys. citrónovou? Diky za odpověď na mail andreapritchard@seznam.cz
Hanka V. 30. 6. 2009, 20:31
@andrejka12 Andrejko, toho cukru je tam napsáno 2 a 1/4 kg je to podle váhy vymačkané šťávy , tudíž se přidává až po odstátí s kyselinou citronovou. Poté se ze směsi vymačká šťáva, ta se zváží a podle váhy šťávy dáváme stejné množství cukru a pak teprve vaříme :)
Ilonáček 30. 5. 2009, 16:27
(Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie