(recept
si oblíbilo 88 návštěvníků)
Luxusní povidla-krásně tmavá a skoro bez práce :-)

Potřebné ingredience
2,5 kg švestek, 500 g cukru,1,5 dcl octa,4 lžíce rumu,špetka skořice
Postup přípravy
Švestky opláchneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme.Dáme do většího hrnce,zasypeme cukrem a zalijeme octem.Necháme v chladu odpočívat.Poté dáme na sporák a vaříme na malinkém plameni asi 4 hodiny.NEMÍCHÁME!!!!!!!!!!!! Hotová jsou až se vypaří asi 70% vody.Přidáme rum a skořici.Rozmixujeme a hned plníme do nahřátých sklenic.Otevřené sklenice naskládáme do trouby zahřáté na 50 stupnů na 30 min. Tím se povidla na vrchu zatáhnou a nekazí se.Vyndáme z trouby,zavíčkujeme a necháme vychladnout.
Tahle povidla jsou ůžasnááá,nic se nepřipaluje,chut i barva dokonalá.
Tahle povidla jsou ůžasnááá,nic se nepřipaluje,chut i barva dokonalá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

nelinka.micinka
(upraveno)
22. 9. 2015, 21:07
Výborný!!! Děkuju za úžasný recept!

nahlásit
pajerka
(upraveno)
18. 9. 2015, 10:56
Dobrý den, děkuji za recept. Povidla jsou výborná
. Lenka

nahlásit
Eminka
(upraveno)
5. 9. 2014, 13:14
Bezva recept, povidla jsou opravdu výborná! Dělala jsem dvakrát, vydržet nemíchat je nadlidský výkon. Podruhé jsem dělala z větší dávky a připálila si kastrol. nevím, jak jse to dokázala, ale manžel ho odsekával a drhnul skoro hodinu. Pochválená jsem nebyla, ale u povidel si mlaskal. Po kupovaných ho pálí žáha a po těhle ne. Přidala jsem skořici v celku, hřebíček a badyán.
nahlásit
otecka
(upraveno)
16. 9. 2015, 23:11
@Eminka
Můžu se zeptat, jestli Vám povidla nezhořkly, když jste připálila ten hrnec? Taky se mi připálil a povidla se mi zdají trochu hořká
.

nahlásit

Štefka
(upraveno)
5. 9. 2014, 11:27
Dobrý den, jak dlouho necháte švestky odpočívat před vařením???
nahlásit

clarice
(upraveno)
16. 9. 2014, 7:27
@Štefka
Omlouvám se za pozdní odpověd-stačí 4 hodinky,ale nejlepší je přes noc.

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
16. 8. 2014, 14:52
Jedním slovem úžasné.
Ukládám do oblíbených na další rok a děkuju


nahlásit

clarice
(upraveno)
18. 8. 2014, 14:38
@
Není zač
,taky se na ně chystám .V loni bylo 6 dávek a nestačily ,tak letos musím udělat víc.


nahlásit
VercaMaxik
(upraveno)
24. 9. 2013, 14:00
mužu se zeptat na cukr?musí být jen krystalový nebo mužu i moučku.Děkuju
nahlásit

clarice
(upraveno)
2. 10. 2013, 14:18
@VercaMaxik
omlouvám se za opožděnou odpověd,dává se cukr krystal
nahlásit
solvi
(upraveno)
19. 9. 2013, 11:25
Díky za recept, včera jsem je vařila a povedly se! Oproti povidlům v troubě jsou krásně hustá


nahlásit

clarice
(upraveno)
21. 9. 2013, 9:44
@solvi
jsem ráda,že Vám chutnají .U nás se hooodně pečou povidlové buchty a tyhle povidla jsou do nich luxus

nahlásit

anaba
(upraveno)
15. 9. 2013, 18:48
super recept,musím vyzkoušet...


nahlásit

jitaves
(upraveno)
12. 9. 2013, 14:52
Dobrý den, povidla jsem zkoušela poprvé podle Vašeho receptu. Jsou výborná a recept je jednoduchý.
Teď už je mám v troubě.
Děkuji za recept a budu ještě dělat určitě další várku.
Jitka




nahlásit

clarice
(upraveno)
12. 9. 2013, 20:40
@jitaves
to mě velmi těší,že chutnají
,já už jiné nedělám


nahlásit

lidare
(upraveno)
12. 9. 2013, 13:58



nahlásit
Vera N
(upraveno)
12. 9. 2013, 13:50




nahlásit
laskonka333
(upraveno)
31. 8. 2013, 22:05

nahlásit

kvítečko
(upraveno)
31. 8. 2013, 21:35
zajímavé
možná vyzkouším


nahlásit

agatha2
(upraveno)
30. 8. 2013, 9:53
Dobrý den chystám se o víkendu na Vaše povidla, ale jsem naprostý nováček co se týče zavařování v troubě - opravdu stačí troubu nastavit jen na 50°C? Martina
nahlásit
Bubala
(upraveno)
30. 8. 2013, 7:11
TAK JSEM JE RANO DODĚLALA A MŮŽU ŘÍCT,ŽE JSOU VÝBORNÝ
OPRAVDU KDYŽ SE NEMÍCHAJÍ TAK SE NEPŘIPALUJÍ I KDYŽ JSEM Z TOHO MĚLA STRACH.
MOC DĚKUJI ZA RECEPT,URČITĚ UDĚLÁM ZNOVU.
PETRA




nahlásit

clarice
(upraveno)
30. 8. 2013, 12:37
@Bubala
to jsem ráda že chutnají
,také se na ně chystám


nahlásit

monicka82
(upraveno)
15. 10. 2012, 12:06
Kolik je skleniček z tohoto množství?Nebudou se švestky připalovat,když je nemícháme?
nahlásit

clarice
(upraveno)
1. 11. 2012, 11:56
@monicka82
omlouvám se koukám na komentáře až ted
,švestky se vůbec nepřipalují .Sklenic jsem měla 5 těch větších,myslím 400 ml.

nahlásit

eliss1980
(upraveno)
1. 10. 2012, 12:40
Klik má být vody v hrnci ???
Nikdy jsem to nedělala


nahlásit

trisestry
(upraveno)
21. 9. 2012, 13:19
A jak dlouho odpočívat?Díky
nahlásit

clarice
(upraveno)
21. 9. 2012, 21:14
@trisestry
stačí 4 hodinky
nahlásit
jazina
(upraveno)
29. 8. 2012, 14:19
Nemělo tam být 2,5 ks švestek, ????????






nahlásit

clarice
(upraveno)
7. 9. 2012, 20:47
@jazina
omlouvám se za překlep
,už je opraveno

nahlásit

luzinka
(upraveno)
29. 8. 2012, 14:24
@jazina
Kusů?????

nahlásit

folino
(upraveno)
29. 8. 2012, 15:20
@luzinka
to spíš místo 2,5kg povidel tak švestek,na kusy no nevím,paní se asi trošičku spletla.Ale musím povidlí pochválit.Dělám podle tohoto receptu několik let a jsou báječná
nahlásit