Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

FLORIDA ŘEZY

0.0
FLORIDA ŘEZY

Potřebné ingredience

KORPUS: 5 žloutků, 10 dkg ml. cukru, 4 lžíce vody, 10 dkg hl. mouky, 2 dkg kakaa, 1 pr. do peč., sníh z 5 bílků a 10dkg cukru krup.
KRÉM: 200ml mléka 2 lžíce hl. mouky, 25 dkg másla, 15 dkg ml. cukru, 1 vanilk. cukr,5 žloutků.
Nahoru ještě sníh z 5 bílků a 25 dkg cukru krup.

Postup přípravy

Na těsto umícháme žloutky s cukrem a vodou,přidáme mouku, kakao, pr. do peč., a sníh. Upečeme ve vymazaném a vysypaném plechu. Na vychladlé dáme krém - nejdříve uvaříme kaši z mléka a mouky, vychladlé smícháme s ušlehaným máslem, cukrem a žloutky.Na krém navršíme sníh ušlehaný nad párou ,až bude teplý.
Tento moučník je možná náročnější jen v počtu těch vajíček a šlehání sněhu,ale zase nezbudou žádné bílky, všechno se zpracuje a vypadá báječně i tak chutná, opravdu vynikající.Pokud už tady takový recept je, tak se omlouvám, ale v tom množství receptů se nedá všechno postřehnout,mám ho už dlouho a dělám při různých oslavách.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Cylka 9. 10. 2009, 12:58
Právě je peču, ztratila jsem recept od sousedky, tak jsu moc ráda, že je tu. Máslo jsem měla předem změklé a přilili jsem kapku rumu do krému. Nakonec se ještě postrouhá ten sníh čokoládou, je to hezká variace barev. Je to tedy kalorická bomba, ale my to neseme tchánovi na oslavu, tak to doufám sklidí úspěch. (^) (C) (Y) (^) (C) (Y)
Ilonáček 4. 6. 2009, 16:36
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie