KVĚTÁKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA s opečenou houstičkou

Potřebné ingredience
Pár růžiček květáku, sůl, muškátový květ, hladká mouka, 2 šlehačky, mléko, máslo. Pro dospěláky masox a magi, pro dětičky stačí trošku Solčanky. Nakrájená houska na opečení.
Postup přípravy
POLÍVČIČKA je naprosto ÚÚÚÚŽASNÁ !!!!!

Květák rozebereme na drobné růžičky a uvaříme v osolené vodě s troškou muškátového květu doměkka. Hrnec nepřikrýváme pokličkou, aby neměla polívčička zvláštní pachuť.

Když je květák měkký, slijeme vodu tak, aby byl květák jen ponořený. Přilijeme hladkou mouku s vodou a chvíli povaříme.

Přílijeme šlehačku, kousek másla pro zjemnění, dochutíme a necháme znovu chvíli povařit.

Na másle opečeme nakrájenou houstičku dozlatova.

A pak už jen stačí popřát - DOBROU CHUŤ !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu






































