Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Zapečené kotletky s celerem - veliká pochoutka :-))

0.0
Zapečené kotletky s celerem - veliká pochoutka :-))

Potřebné ingredience

4 až 6 porcí vepřové kotlety - podle počtu strávníků, menší celer nebo půlka většího, 2 cibule, 1 až 2 vajíčka, 1 šlehačka, citronová šťáva, sůl, pepř, worcestr, sýr na strouhání.

Postup přípravy

Kotletky si naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji, dáme do zapékací mísy.
Očištěný celer nakrájíme na nudličky jako třeba hranolky, cibuli nakrájíme na kolečka, v pánvi rozpustíme máslo, na něj dáme restovat nudličky celeru, které zakapeme citronovou šťávou tak z půlky citronu, opékáme až je celer trochu změklý chytne zlatou barvičku, přidáme kolečka cibule, kterou necháme zesklovatět a odstavíme z ohně. Necháme chvíli vystydnout a přidáme vajíčko, zamícháme s celerem a cibulkou a poklademe na kotletky. Celé zalijeme šlehačkou a vložíme do trouby, při cca 180 st. zapékáme asi 40 minut, až šlehačka udělá pěkný sosík, ke konci posypeme nastrohaným sýrem, který necháme pěkně roztéct. Podáváme s hranolky, americkými brambory nebo s bramborem. Celer dodá tomuto jídlu vynikající chuť.
Dobrou chuť :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kopečková 29. 5. 2007, 10:03
Vyzkoušla jsem to a bylo to výborné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Eva
Pája22 29. 5. 2007, 10:55
@Kopečková díky za pochvalu Evi :-$ :-$ (F) (F) (F)
Pája22 10. 5. 2007, 21:57
díky za tip Jani, uložila jsem si i ty plněné řízky s tvarůžky a brzy vyzkouším, tvarůžky máme rádi, takže se už těším :-) :-) :-) koukala jsem, že tam máte i krabí pomazánku, zkuste někdy obměnu, já ji dělám s kysanou smetanou, majolky dám jen tak asi lžíci, utřený česnek a bylinkovou sůl, je to taky super, pak mažu na celozrné bagetky nakrájené na plátky, ozdobím kouskem rajčete,tak čtvrtkou plátku citronu, olivou a zelenou petrželkou, u nás se po těchto "dvouhubkách" vždycky jen zapráší :-P :-P :-P
Jana V. 11. 5. 2007, 6:30
@Pája22 Taky děkuji za inspiraci. Určitě vyzkouším. (Y)
Pája22 11. 5. 2007, 8:41
@Jana V. Ještě malinký tip k těm kotletkám Jani - o Vánocích, když zbydou ořechy, tak k tomu celeru přimíchám nasekané oříšky - buď vlašáky nebo mandlové lupínky - a to je pak mňamka :-))
Jana V. 11. 5. 2007, 9:05
@Pája22 (Y) (Y) (Y)
Jana V. 10. 5. 2007, 21:24
Dnes jsem dělala k večeři. Je to moc dobré (Y), jen jsem tam nedala to vajíčko, nějak se mi tam nehodilo *-). Určitě vyzkoušejte receptík u mě s tvarůžky, je tam podobný postup - bude vám taky chutnat. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie