Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Vanýskova brokolicová husťoška :o)))

0.0
Vanýskova brokolicová husťoška :o)))

Potřebné ingredience

asi 1,5 cm másla :o))) (co uříznu z kostky), dětská krupička nebo vločky nebo hrubá krupice nebo jáhly, trochu mražené zeleniny, 1 brokolice (lze nahradit i celým pytlíkem zeleniny, květákem,...), koření do polévky /dávám VEGI VEGI - je bez glutamátu, vhodné pro děti narozdíl od jiných harmonií a podravek :o)))

Postup přípravy

Je to naprosto triviální, možná to tak i děláte, ale třeba se to někomu bude hodit. Moje dítě jí pouze polévky, tak vám jednu z nich předkládám.
Máslo rozpustíme a orestujeme v něm nějakou zavářku /krupičku, jáhly, vločky/, já osobně dávám hrubou krupici, aby tam byla cítit. Zaliju vodou, přidám brokolici. Dávám ty celé růžičky. Ochutím VEGI VEGI /polévkovým kořením/ a nechám povařit. Po chvíli přidám mraženou zeleninu /jakou mám doma/ a vařím až je obé měkké :o))) Potom asi 1/3 zeleniny vyberu stranou a zbytek rozšlehám tyčovým mixérem. Vyndanou zeleninu trochu pokrájím a vložím zpět do polévky. Pro zjemnění možno přidat trochu šlehačky, mléka. Nemusí být. Posypu petrželkou, Vandi má ráda i porek, a podávám. Je pěkně hustá, žádná barevná voda a tak to máme s Vanýskem rády :o))) Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie