Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Slaný dort II.

0.0
Slaný dort II.

Postup přípravy

Toastový chleba připravený v pekárně, pečený v srdcové formě. Bohužel ve výsledku se nějaké srdce vůbec nedalo poznat.
Poučena z prvního pokusu jsem tentokrát promazávala velmi navysoko, aby chleba nebyl suchý, ale při třetím pokusu budu muset přidat ještě víc uzeniny a zdobení, bylo jim to málo, nenažrancům. Boky jsou obloženy plátkovým sýrem. Že jsou nahoře ze salámů růžičky, to došlo oslavenci až když je měl téměř v sobě, divil se, proč je ten salám tak nějak divně srolovaný.
Při převozu autem se jedno rajčátko někam skutálelo, po chvíli jízdy jsem pocítila, že ho mám pod zadkem a že na dort už vrátit rozhodně nepůjde. Ono se totiž skutálelo na sedadlo, když mi manžel dort na chvilku podržel, abych si mohla sednout a nemusela manévrovat s dortem.
Ale jinak se oslava vydařila a dort měl úspěch.

Já si ovšem dám asi chvilku se slanými dorty pauzu.

pohled z boku

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

egrtka 23. 6. 2009, 20:25
Dortík je perfektní tak jaká pauza a jedno chybějící rajčátko, to Vás nerozhází :-D (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Ilonáček 15. 6. 2009, 21:03
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
MoňasB 15. 6. 2009, 18:04
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (^) (^)
15. 6. 2009, 13:45
SOS - prosím, poraďte mi. Chtěla bych si tento recept uložit do oblíbených, ale jsem v tomto začátečník. Klikla jsem po přihlášení na +uložit do oblíbených, ale naskočila mi úvodní stránka mimibazaru. Při opakovaných pokusech to bylo stejné, nic se mi do mých oblíbených neuložilo. Předem děkuji za radu. Jitka *-)
Pattistudio 15. 6. 2009, 14:44
@ Tak to nevím, mně to funguje normálně. Ale když kliknu na Váš nick, tak mě to taky zavede na úvodní stránku MMB a píše to u vás ID 0, tak jestli spíš není nějaký problém s registrací či přihlášením. Jako váš nic se mi zobrazuje .(), to asi taky není správné.
16. 6. 2009, 8:25
@Pattistudio Jani, děkuji za odpověď. Jitka
pavlíkmacík 15. 6. 2009, 9:15
(Y) (Y) (Y)paráda, Jani a ten popis :-D :-D...takový jsou všichni mužští +o(.. (flower) (flower) (flower)
nigina 15. 6. 2009, 0:48
Mne skoro oči vypadli, :-o keď som ho zbadala. Je nádherný!!! Práveže tie ružičky zo salámy a šunky mi udreli do očí prvé a isteže aj tie kaly zo syra a kukuričiek. Nemôžem sa vynadívať (clamp) (clamp) (clamp) Škoda, že ste nefotili postup. Nemám tucha, ako torta vyzerá pod ozdobami a ako ste pripevňovali ozdoby, aby držali? :-$ Inak konečne nejaká zmena. Tu i na slov. MMB sú večne samé "prsia" a poťahované torty akousi divnou hmotou (smich) (hello)
Pattistudio 15. 6. 2009, 9:50
@nigina Kristi, focení mě napadlo, ale už je tady slaných dortů s postupem dost, tak se mi nechtělo s tím zdržovat. Navíc mi "pomáhala"se zdobením malá, tak jsem měla plné ruce práce, abych to její zdobení dostatečně pochválila a zároveň nenápadně odstranila ;-) Chleba je normálně proříznutý jako dort na čtyři pláty a promazaný vlašákem a plátky šunkového salámu. Ale opravdu dost navysoko, první slaný dort byl prý moc suchý. Pak jsem to celé dokola potřela česnekovou pomazánkou a na té to všechno hezky drželo. Na bocích jsou plátky eidamu, jen tak normálně přiťápnuté. Nahoře jsou přes okraj překládáné plátky šunkového, ne plátek napůl, ale jakoby 1/3, prostě aby to přes ten kraj dělalo takovou "sukýnku" a překrylo konce eidamu. Na to pak kornoutky z Poličanu. Kde jsem chtěla pokládat další zdobení, tak jsem to zas potřela pomazánkou a ono se to moc pěkně přilepilo, stačila tenká vrstva a drželo to pěkně. No až na to jedno skutálené rajče na sedáku auta. A to byla manželova vina, držel dort, když jsem nasedala a pak mi ho dal na klín a nevšiml si, že něco spadlo :-@ :-@

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie