Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

nej.......... BÁBOVKA

0.0
nej.......... BÁBOVKA

Potřebné ingredience

•4 vejce
•225 g cukru krupice
•250 g polohrubé mouky
•½ prášku do pečiva
•125 ml stolního oleje
•125 ml vody
•kakaový prášek

Postup přípravy

Oddělím žloutky od bílků. Žloutky utřu s cukrem do běla, za stálého míchání přidám olej a vodu, pak polohrubou mouku s práškem do pečiva.

Z bílků ušlehám sníh a zlehka zamíchám do hmoty.

Do vymazané a vysypané bábovkové formy, vysypala jsem mletýma ořechama, naleju větší část těsta,do těsta jsem přidala nemleté ořechy ( 2 hrstky), do zbylého zamíchám 2 lžíce kakaového prášku(nalámala jsem ještě čokoládu) a doleju do formy.

Vkládám do hodně vyhřáté trouby, snížím teplotu a peču pomalu, cca 45 minut.

Během pečení (zvláště z počátku) troubu neotvírám – těsto by spadlo; ke konci pečení zkouším špejlí, zda je bábovka propečená.

Bábovku vyndám z trouby, nechám chvilku ve formě, pak vyklopím.

Bábovka je velmi vláčná a vydrží, pokud vydrží, dlouho čerstvá.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gaha 10. 7. 2009, 9:00
Můžu potvrdit (Y) tento recept dělám již asi 5 let a vždycky sklízím velké úspěchy!!!!!!! ujaly se i různé variace...klasika s rozinkama...u nás ořechy nemůžem... nebo jsem ji dala s třešněma, broskví... jde na plech,když spěchám s pečením... Velice dobrá i na mufiny...tam šupnu do středu lžíci nutely či čokoládu,led. kaštany. Neocenitelná na cesty...je dlouho vláčná. Malá měla do tří let bezmléčnou dietu, tak jsme pekly jen toto 100x jinak. I všechny dorty k narozeninám... je to na způsob mramorového dortu od holek tady z MMb. My dáváme 4 vejce,260 cukru i polohr.mouky,3/4prdopeču,sklenici cca150vody a i oleje...postup stejný, obarvit kakaem....vysypávám strouhankou. Tak ještě jednou (Y) (Y) (Y)
ondruska 28. 6. 2009, 21:45
bábovka je naprosto super, už jsem pekla 2 kousky, sousedka i tchyně moc nadšená a děti také - takže od ted už jenom tuto - moc chválím.... (Y)
terina 28. 6. 2009, 10:49
doma jsme nenašli šlehačku ani mléko, tak jsme zkusili vás recept, už je bábovka v troubě tak jsem na výsledek moc a moc zvědavá. ^o)dáme si do nosu (D)
Dobru 28. 6. 2009, 10:07
Už se peče,je super,protože ne vždy jsou ingredience jako je tvaroh nebo smetana po ruce,díky :-$
Ilonáček 26. 6. 2009, 12:58
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie