Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Rybízový kynutý koláč s drobenkou

0.0
Rybízový kynutý koláč s drobenkou

Potřebné ingredience

těsto zadělávané v domácí pekárně na 2 plechy:600g hladké mouky, hrnek mléka, 5 lžic krystalu, půl lžičky soli, 1dcl oleje, 2 vejce, kostka kvasnic

drobenka: polohrubá mouka, máslo, cukr krupice

Rybíz (jakékoliv ovoce)

Postup přípravy

Zaděláme si těsto v pekárně na programi kynutí, uděláme si drobenku, plech vymažeme máslem a dáme na něj těsto, pěkně se s ním pracuje, může být úplně tenoučké, prsty dáme až do krajů, na to dáme rybíz a drobenku. Pečeme při 180st, ihned z rouby okraje potřeme máslem.

Koláč je vláčný, měkký.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petka1512 1. 4. 2012, 7:34
Tak už se peče.. :-) Děkuji za receptík! Voní to krásně, akorát bych řekla, že těsto v troubě moc nakynulo. :-( Každé droždí je asi jiné a toto bylo hodně čerstvé, tak jestli to bude tím? Každopádně si určitě pochutnáme! (Y)
cherrycake 1. 4. 2012, 17:57
@petka1512 Děkuji (hello)
mmonica 14. 8. 2010, 13:14
(Y) super dělala jsem s borůvkama (jidlo) (hello) díky za recept doporučuji |:o) (clamp)
cherrycake 18. 8. 2010, 20:47
@mmonica Děkuji (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie