(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
Vepřové řízky s cibulí - výborná pochoutka :-)
Potřebné ingredience
potřebný počet vepřových řízků (u nás minimálně 10), 3 až 4 cibule, vajíčko, mléko, čerstvá houska na strouhanku, hladká mouka, sůl, paprika, olej na smažení.
Postup přípravy
Tento recept se používá na srnčí řízky, ale vyzkoušela jsem i vepřové a jsou výborné, už je jinak nedělám.
Řízky naklepeme, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Cibuli oloupeme, vezmeme si brýle abychom moc nebulely při strouhání a na jemném struhadle nastrouháme a nastrouhanou cibulkou potřeme řízky z obou stran. Nachystáme si strouhanku - já ji dělám z čerstvých rohlíků, protože ty nenasají tolik tuku a řízky jsou daleko lepší a pak už jen obalíme v trojobalu a osmažíme.
Je to fakt velká mňamka - pokud se vám dostane do ruky srnčí jsou z něj úplně nepřekonatelné podle tohoto receptu :-))
Dobrou chuť.
Řízky naklepeme, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Cibuli oloupeme, vezmeme si brýle abychom moc nebulely při strouhání a na jemném struhadle nastrouháme a nastrouhanou cibulkou potřeme řízky z obou stran. Nachystáme si strouhanku - já ji dělám z čerstvých rohlíků, protože ty nenasají tolik tuku a řízky jsou daleko lepší a pak už jen obalíme v trojobalu a osmažíme.
Je to fakt velká mňamka - pokud se vám dostane do ruky srnčí jsou z něj úplně nepřekonatelné podle tohoto receptu :-))
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

reena
(upraveno)
11. 11. 2009, 12:34
Pavli , dnes jsem dělala řízky podle vašeho receptu a musím říct
Obr. mnamka , fakt skvělý
Děkuji ....Renáta











nahlásit

Pája22
(upraveno)
11. 11. 2009, 19:47
@reena
Renčo já jsem koukala už dopoledne v diskusi že jste psala, že děláte vepřové řízky s cibulí, tak jsem si říkala, jestli to není podle toho mýho receptu
jsem moc ráda, že chutnalo, já mám teď zvěřinu, tak je budu dělat z té zvěřiny, z té jsou úplně nejlepší





nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
15. 3. 2009, 18:12
Tak se dílo povedlo
!Cibulkou jsem teda nešetřila a tak jsem obalovala v potápěčských brýlích
.Udělala jsem takhle na zkoušku i jeden krůtí řízek,ale nebylo to ončo.Ty jelení byly,ale opravdu vynikající a měkoučké i bez nakládání
!!!Děkuji








nahlásit

Pája22
(upraveno)
15. 3. 2009, 20:55
@Bylinka1
Jani tak to jsem moc ráda





nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
13. 3. 2009, 13:05
Tak já mám na mražáku jelení panenku,tak bych to zkusila.Myslíte,že to nemusím nějak dopředu nakládat
,když se to tak u zvěřiny dělá?



nahlásit

Pája22
(upraveno)
13. 3. 2009, 13:12
@Bylinka1
Jani nemusíte to nakládat, před obalováním to potřete tou cibulí, aspoň já jsem to tak vždycky s těmi srnčími řízky dělala, nakládala jsem jen na svíčkovou

nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
14. 3. 2009, 9:00
@Pája22
Děkuji.Zítra budou na oběd,tak uvidíme

nahlásit

Pája22
(upraveno)
14. 3. 2009, 10:05
@Bylinka1
tak ať chutnají

nahlásit

Magami
(upraveno)
19. 5. 2008, 8:59
Pavlínko,včera jsem vyzkoušela Váš recept na řízky s cibulí(my tedy vepřové řízky moc nemusíme,ale chtěla jsem to vyzkoušet) a musím Vám říct,že lepší řízky jsem nikdy nejedla,neskutečná lahůdka
,jinak už je dělat nebudeme.





nahlásit

Pája22
(upraveno)
1. 6. 2008, 12:21
@Magami
Marcelko díky za pochvalu, jsem moc ráda, že vám tak chutnají



nahlásit

bubble
(upraveno)
27. 5. 2007, 10:23
Tak já jsem udělala řízečky z daňčího a taky to bylo moc mňam. Mám zlepšovák na tu cibuli - jelikož mě odradilo to strouhání, tak jsem ji nakrájela na kostičky a pak tyčovým mixérem rozmixovala. Bylo to rychlé a bez pláče
. Mimochodem, kdo má rád takovéto cibulové jídla, mrkněte na můj recept na krůtí řízečky, je to taky velká mňamka.

nahlásit

Pája22
(upraveno)
27. 5. 2007, 14:16
@bubble
Jitko díky za tip, příště taky nebudu strouhat, šoupnu to do robota
mi děláte chutě se zvěřinou






nahlásit

anež+elis
(upraveno)
16. 5. 2007, 10:43
A neopadá ta cibule z masíčka při obalování?

nahlásit

Pája22
(upraveno)
16. 5. 2007, 11:06
@anež+elis
Slávko neopadá, když se to strouhá na tom jemném struhadle tak je z toho taková kašička a ta krásně drží

nahlásit

jíta406
(upraveno)
15. 5. 2007, 23:38
taky brzy vyzkouším,jsem zvědavá na ty ze srnčího,díky Jitka



nahlásit

Pája22
(upraveno)
16. 5. 2007, 7:52
@jíta406
Jitko z toho srnčího jsou fakt super, jen to srnčí se dost blbě shání

nahlásit

Jitule64
(upraveno)
15. 5. 2007, 23:35
MŇAAAAAAAM! To musí být teda žrádýlko. Taky někdy zkusím.




nahlásit

Pája22
(upraveno)
16. 5. 2007, 7:53
@Jitule64
To je žrádýlko, řízečky mi přijdou i šťavnatější


nahlásit

Terapera
(upraveno)
15. 5. 2007, 22:48



nahlásit

Pája22
(upraveno)
16. 5. 2007, 7:54
@Terapera
určitě zkuste Katko a dejte pak vědět jak chtnalo


nahlásit

Terapera
(upraveno)
15. 3. 2008, 22:33
@Pája22
bylo to výýýborné !!! děkuji za tip
Katka




nahlásit