Zobrazit přihlášovací formulář

Dort Pokémon pro synka k narozeninám

0.0
Dort Pokémon pro synka k narozeninám

Potřebné ingredience

Pevné nervy,chuť se s tím plácat.... :) Na piškot: 6 vajec,24 dkg polohrubé mouky,20 dkg cukru krystal nebo krupice,kakao ale nemusí být,postavičky,podle kterých budete vytvářet dekoraci Krém: máslo,mléko,vanilkový krém dr.Oetkera,viz.foto. Na potah: 3 balení marcipánu z Tesca

Postup přípravy

Oddělíme bílek od žloutku,bílek dáme do misky a ušleháme tuhý sníh. Mezitím si v misce nad párou ušleháme cukr se žloutky a přidáme po částech prosátou mouku. Nakonec opatrně vařečkou zabalíme sníh.Vzhledem k tomu,že jsem dělala dvoubarevné těsto,tak jsem si každé udělala zvlášť,na to potom potřebujete na každdou misku poloviční množství. Protože mám silikonovou formu na dort (doporučuji),tak jsem jí pouze vymazala máslem a začala postupně lžicí dávat těsto. Původně jsem měla na mysli šachovnici,ale pak mě to najednou přešlo a dávala jsem to,jak tik tak . Nakonec jsem špejlí spojila obě dvě těsta a dala péct do vyhřáte trouby na cca 180°C asi 30 minut. Že je těsto hotové poznáte,když do něj píchnete špejlí a nelepí. Nedoporučuji otvírat a zkoušet troubu po deseti minutách,jinak se těsto uprostřed propadne a popraská. Po upečení vyndáte z trouby a necháte řádně vychladnout. Vyklápíte,až když je korpus úplně studený,jinak se Vám roztrhne vejpůl.
Když moučník chladne,tak si vezmete jeden balíček hotového marcipánu z Tesca a podle předlohy začnete patlat figurky. Doporučuji si dát při tom něco ostřejšího na výdrž a děti zahnat do postele,protože Vám do toho jinak začnou krafat. Takže,ukrojíte si kousek marcipátu ,uděláte kouli a pak jenom dovytváříte detaily. Ještě jedna věc,pořiďte si gelovky na barvení těsta,já to dělala obyč.potr.barvama sypkýma a to tím způsobem,že jsem si do mističky vždy dala trochu vody,nasypala barvu,rozmíchala a pak štětečkem natírala. Barvy nic moc,ale lepší něco nežli nic :) .
Druký den korpus rozřízem na půl,obě strany pomažeme marmeládou,já jsem použila domácí rybízovou a domácí HRUSLI (hrušky se slívama,můj pokus,ale vyníkající). Na první pomazanou půlku navršíme krém udělaný podle návodu na krabičce,na něj poskládáme nakrájené banány nebo jiné ovoce a na druhou půlku též pomazanou navršíme další krém a přitiskneme k sobě. Případný vylezlý krém i s banány nacpeme zpět do dortu a uhladíme. Na vrch dortu dáme slabší vrstvičku krému,jenom tak,aby tam držel marcipán.Dáme do lednice stuhnout. mezi dvěma potravinářskýma foliema rozválíme marcipán a potáhneme s ním celý dort. Vzhledem k tomu,že se mi nepodařil kruh ale šilečko,tak jsem boky nastavovala přebytky z odkrojeného šilečka. A nakonec to hlavní ,dozdobíme zbytkem krému a ozdobíme příšerkami. Ještě do krému po obvodu přijdou stříbrné kuličky,ale to už nechám udělat dcerku. pro porovnání,na detailní fotce jsem vyfotila dort i s předlohou,podle které jsem tyto obludky dělala. jenom se děsím toho,co budu péct příští rok,až mu bude deset.

Potřebné suroviny

Vrchní strana upečeného korpusu(ta která nakonec bude ve spod).

Spodní strana,která bude na vrchu,ale to je jedno,protože stejně bude zakrytý

Rozkrojený korpus.

předloha,ani nevím,jak se jmenujou .

promazaný korpus

Pomazaný korpus krémem s banány

Obě dvě půlky,první promazaná s marmoškou,krémem a banány,druhá jenom s marmoškou a krémem.

připlácnuto,upraveno ku podobě před potažením.

Potaženo marcipánem

Huráááááááááá dozdobeno :) !!!

s původní předlohou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

federka 2. 8. 2009, 13:18
suprovní dortík (Y) (clamp) (clamp)
urbik 2. 8. 2009, 11:57
(^) pěkný dortíček (F)...jak chutná marcipán z Tesca ?
ApeTo 2. 8. 2009, 14:45
@urbik Je vyníkající.Možná ho seženete i jinde,ale u nás jsem na něj narazila pouze v Tescu. (F)
Zrušený účet 2. 8. 2009, 7:03
Je moc moc povedenýýý (clamp) (clamp)
Ilonáček 2. 8. 2009, 0:17
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie