(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Krémové rizoto s dýní Hokkaidó a rozmarýnem

Potřebné ingredience
Potřebujeme: 1, 4 l kuřecího nebo zeleninového vývaru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce čerstvě nasekaného rozmarýnu, 450 g neloupané na kostky nakrájené dýně Hokkaido, 225 g rýže (kulatozrnné - arborio), 50 g strouhaného parmezánu, sůl, pepř (
Postup přípravy
Nejrpve si připravíme vývar (může být i z kostky) a uchováváme teplý.
Ve woku rozehřejeme olej s máslem a přidáme na kostičky nasekanou cibuli a drcený česnek. Opékáme asi 5 min. Potom přidáme rozmarýn a připravenou dýni. Po chvíli vsypeme rýži a mícháme tak dlouho, dokud se zrnka ve směsi neobalí. Přilijeme část vývaru a necháme vsáknout, předtím než přilijeme další část. Takto opakujeme (trvá to asi 20 min.), občas promícháme.
Když je rýže hotová, sejmeme z ohně a vmícháme strouhaný parmezán (kdo chce ještě lahodnější chuť může vmíchat lžíci másla nebo přilít trochu smetany - i zakysané). Ochutíme solí a pepřem (přidala jsem i sojovou omáčku Tamari a římský kmín - chuťově moc dobré!).
Hotové rizoto rozdělíme na talíře a podáváme buď samostatně, se zeleninkou.....Opekla jsem k tomu sýr Halloumi a nakonec ozdobila lístky bazalky.
RIzoto je opravdu vynikající, doporučuji vyzkoušet!!!
Ve woku rozehřejeme olej s máslem a přidáme na kostičky nasekanou cibuli a drcený česnek. Opékáme asi 5 min. Potom přidáme rozmarýn a připravenou dýni. Po chvíli vsypeme rýži a mícháme tak dlouho, dokud se zrnka ve směsi neobalí. Přilijeme část vývaru a necháme vsáknout, předtím než přilijeme další část. Takto opakujeme (trvá to asi 20 min.), občas promícháme.
Když je rýže hotová, sejmeme z ohně a vmícháme strouhaný parmezán (kdo chce ještě lahodnější chuť může vmíchat lžíci másla nebo přilít trochu smetany - i zakysané). Ochutíme solí a pepřem (přidala jsem i sojovou omáčku Tamari a římský kmín - chuťově moc dobré!).
Hotové rizoto rozdělíme na talíře a podáváme buď samostatně, se zeleninkou.....Opekla jsem k tomu sýr Halloumi a nakonec ozdobila lístky bazalky.
RIzoto je opravdu vynikající, doporučuji vyzkoušet!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Nadys
(upraveno)
11. 10. 2016, 18:32

nahlásit

mylena
(upraveno)
31. 8. 2009, 22:05
to je papání jak z gurmet klubu a ne z tohoto webu



nahlásit

alfleila
(upraveno)
1. 9. 2009, 22:14
@mylena
díky
trocha toho "odpočinku" od všemožných dortíků


nahlásit

kalimera
(upraveno)
3. 9. 2009, 13:19
@alfleila
Přesně tak, konečně pořádné jídlo
. Vypadá to báječně
.


nahlásit

alfleila
(upraveno)
3. 9. 2009, 20:27
@kalimera
Díky, díky

nahlásit