(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Koblížky z trouby
Potřebné ingredience
250 ml mléka
1 vejce
50 g másla
40 g cukru
1 vanilkový cukr
citronová kůra
špetka soli
500 g hladké mouky
1 kostka čerstvého nebo 4 lžičky sušenéh drožd
Postup přípravy
Po vykynutí těsto nejlépe na silikonovém vále / klik propracujeme, rozdělíme na dva díly a oba vyválíme. Pomocí důlkovače nebo skleničky si můžeme naznačit kolečka, dáme náplň (džem, Nutelu...), přiklopíme druhým vyváleným plátem a důlkovačem vykrájíme. Ten nám díky ostrému a vroubkovanému zakončení okraje krásně uzavře.
Koblížky přendáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 minut.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C / cca 15 minut dorůžova.
Po vytažení z trouby ihned pomašlujeme rozpuštěným máslem se dvěma lžícemi rumu a posypeme moučkovým cukrem.
Výborné, lehoučké jak pírko, chutná skoro jako smažené koblihy (trošku jiná kůrka), ale je to rychlejší a ne tak mastné
Koblížky přendáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 minut.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C / cca 15 minut dorůžova.
Po vytažení z trouby ihned pomašlujeme rozpuštěným máslem se dvěma lžícemi rumu a posypeme moučkovým cukrem.
Výborné, lehoučké jak pírko, chutná skoro jako smažené koblihy (trošku jiná kůrka), ale je to rychlejší a ne tak mastné
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
prkýnko
(upraveno)
21. 11. 2009, 10:00
Myslím, že je to zkopírováno z DÁMY. Aspoň bych měla tu slušnost a napsala bych to sem.

nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
4. 9. 2009, 21:16







nahlásit