Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

PIŠKOTOVÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

0.0
PIŠKOTOVÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

na piškotové těsto:
3 vejce
špetka soli
90g cukru
90g mouky
na pokladení:
750g jablek
1 balíček vanilkového pudinku (na 1/2 l tekutiny)
450ml jablečné šťávy
2 lžíce cukru
250g smetany na šlehání
100g nízkotučného tvarohu
1 lžíce moučkového cukru
na ozdobu:
vaječný likér, strohaná čokoláda nebo skořice...

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, smícháme se sněhem a zlehka přidáme mouku. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou dortovou formu a pečeme 15min při 175°C (horkovzdušná trouba 160°C). Necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.
Oloupaná jablka nastrouháme na tenké plátky. Z pudinkového prášku a jablečné šťávy (já jsem dala jablečný džus) uvaříme "pudink", do kterého nakonec přidáme plátky jablek (není to chuťově příliš výrazné, doporučuji přidat skořici a případně i ořechy nebo něco jiného třeba rozinky - dle libosti). Kolem dortového korpusu dáme dortový kroužek (formu) a vzniklou jablečnou hmotu navršíme na piškotový korpus. Uložíme na 1h do chladna.
Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku. Tvaroh smícháme s cukrem a po lžících ho zapouštíme do šlehačky. Tvarohovou šlehačku pak navršíme na jablečnou hmotu, a celý koláč pak ještě můžeme dozdobit a dochutit třeba vaječným likérem, čokoládovými hoblinkami nebo skořicí. Vzhledem k tomu, že dortík je chuťově jemný (což ovšem není na škodu), doporučila bych tu skořici (i když já mám na fotce zrovna čokoládu).

Tak korpus jseem vyfotit zapomněla (snad příště:-)), ale ten je jednoduchý, to myslím zvládne každý:-). Takže pokračujeme - z pudinkového prášku a jablečné šťávy (já jsem dala jablečný džus) uvaříme "pudink".

Oloupaná jablka nastrouháme na tenké plátky a přidáme je do uvařeného "pudinku" (dle libosti přidáme skořici a případně i ořechy nebo něco jiného třeba rozinky).

Kolem dortového korpusu dáme dortový kroužek (formu) a vzniklou jablečnou hmotu navršíme na piškotový korpus. Uložíme na 1h do chladna.

Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku. Tvaroh smícháme s cukrem a po lžících ho zapouštíme do šlehačky. Tvarohovou šlehačku pak navršíme na jablečnou hmotu

Celý koláč pak ještě můžeme dozdobit a dochutit třeba vaječným likérem, čokoládovými hoblinkami nebo skořicí.

...hotovo, tak si dejte:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kačena 6. 10. 2009, 22:29
Famózní (Y) (Y) (Y) A navíc kupodivu děsně jednoduchý na "uvaření" :-D :-D :-D
ilona 17. 9. 2009, 21:19
Moc děkuji za recept, je úúúúúžasný. Já jsem to akorat otočila, šlehačku jsem smíchala se ztužovačem od Oetkera a dala piškot a na to teprve jablka a byl fakt výbornej. Lehoučkej, výbornej (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (hello)
Ivisek 6 15. 9. 2009, 0:19
Vypádá tak lákavě,hned bych si kousek dala. (clamp) (clamp) (K)
jitah 9. 9. 2009, 21:30
vypadá fakt výborně (Y) určitě ho vyzkouším (L)
chalupnicka 9. 9. 2009, 14:49
Už se těším. :-p
Ilonáček 8. 9. 2009, 17:15
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie