Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Svatební koláčky (buchty) kynuté za studena

0.0
Svatební koláčky (buchty) kynuté za studena

Potřebné ingredience

380g hladké mouky,250g másla,120ml studeného mléka,5dkg cukru,4 dkg studených kvasnic z lednice,
1 vejce +2 žloutky a špetku soli
Jako náplň do bucet potřebujeme buď 250g tvarohu,nebo mák,povidla... co kdo máte rád

na potření upečených(buchet) potřebujeme rozpuštěné máslo s rumem v jedné misce -
a v druhé misce rozemleté ořechy smíchané s krupic.cukrem

Postup přípravy

Zpracujeme si těsto ,které dáme do mikroten.fólie kynout do lednice.Večer si těsto zadělám,druhý den peču.Ale už mám i odzkoušené,že jsem ráno zadělala a po obědě pekla a byly nadýchané jedna báseň.Někdy mi těsto nakyne hodně,jindy míň.Ale nebojte se ničeho,protože jak si začnete odtrhávat těsto na vyvalování,tak Vám bude kynout před očima taky.Rozválíme si těsto na 3-4mm plát.Vezeme si skleničku,kterou vykrajujeme kolečka,lžičkou dáme do středu náplň a buchtu uzavřeme.Těsto je krásně vláčné a nádherně se s ním pracuje.Někdy musím třeba ještě přidat trochu mouky,aby se s ním lépe pracovalo.No a buchty pokládám na plech potřený olejem a nechám je ještě tak 20min.kynout,než půjdou do trouby.Než se tak stane,pomašluju je ještě olejem a pak se děj vůle boží.
Když jsou buchty upečené,ještě vařicí je mašlujeme máslem smíchaným s rumem a ihned posypáváme ořechy s cukrem. Je to supr mňamka,dělám je velice často a ve velkém.Ať se podaří.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 5. 7. 2013, 15:07
(clamp) (clamp) (clamp)
zdenca007 23. 8. 2011, 9:01
Asi někdy vyzkouším-už jen ze zvědavosti (F) (F) (F)
BabčaMarie 17. 11. 2009, 18:12
Príma (Y) (Y) (Y) receptík, dělala jsem je na svatbu a mooooc chutnaly. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
voralda 18. 9. 2009, 10:37
Kvasnice normálně rozdrobíte do studeného mléka.Martina
PavlinaCmielova 15. 9. 2009, 9:58
Dobrý den. Chtěla bych vyzkoušet Váš recept, ale mám strach :-o...Jak zapracovat kvasnice do těsta? Udělat kvásek a nebo jen zapracovat do těsta? Jak to udělat, aby se dostaly do celého množství těsta????
Ilonáček 9. 9. 2009, 19:09
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie