Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

Nejúžasnější jogurtové řízky

0.0
Nejúžasnější jogurtové řízky

Potřebné ingredience

8 prsních kuřecích řízků, 1 velký hustý bílý jogurt, 2 celá vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, další koření dle chuti,nebo podle chuti,s jakymkoliv kořením.

Postup přípravy

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já přidala pálivé grilovací koření. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici. Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme.

Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná, kdo zažil, nechce jinak. Připravila jsem takto i řízky z vepřové kýty, kterou pro její "suchost" nepoužívám téměř vůbec. Ty byly po "jogurtové" úpravě šťavnaté, výborné.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

greenova 12. 9. 2010, 17:34
Já je dělala včera z krůtích prsou a jsou výborné. Žadné gril. koření,jen sůl a pepř,ať vynikne chuť masa :-p Je to zase změna oproti klas. řízkům, marinovat stačilo tři hodiny a maso je šťavnaté a křehoučké..... (jidlo)
lumka 6. 2. 2010, 15:39
Nám chutnají moc,taky je dělávám a jsou (Y) :-)
Diviana 1. 11. 2009, 17:56
Dobrý den Helen, včera jsem dělala a bylo to moc dobré :-) ,ale dělat už nebudu... Chuťově mi to silně připomínalo karbanátky a to mi přijde jako škoda kuřecích prsou... *-)
helenka2057 6. 2. 2010, 11:39
@Diviana muzete si to ochutit,podle chuti,to uz je na vás, ale ke kabanátkům to má opravdu daleko (H)
Diviana 6. 2. 2010, 15:36
@helenka2057 jak myslíte... :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie