Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

Červená čočka s lahodnou zeleninovou směsí - i pro batolata

0.0
Červená čočka s lahodnou zeleninovou směsí - i pro batolata

Potřebné ingredience

sáček červené čočky, 1 malá cibule či 1/2 velké, 4 rajčata, 2 papriky (žluté, červené či oranžové), 1/2 lilku, 4 lžičky rajčatového protlaku, ocet, sůl, trochu sladkého kečupu, trochu oleje

Postup přípravy

Čóču nemusíme předem namáčet. Uvaříme ji ve vodě (vody dejte jen tolik, aby byla čóča potopená). Vařím ji cca čtvrt hodinky bez pokličky (důležité, páč pak tolik nenadýmá) dokud se lehce nerozvaří a je taková kašovatější. Ochutím ji trochu octem a solí. Potom ji dám do sítka a většinu vody co tam zůstala vyleji do mističky. Čočka je hotová.
Směs: na oleji zpěním cibulku a přidám pokrájené papriky, lilek, rajčata pouze překrojená na půl (předejdete tak lovení šlupek, když byste je nakrájeli na malé kousky), takhle budete vědět kolik velkých šlupek tam máte hledat. Vše dusíme, podlejváme lehce vodou a také přidáme slitou čočkovou vodu - ta nám to totiž mírně zahustí. Když je vše měkké, přidáme protlak, kečup (nemusí být, ale v tom případě trochu pro děti přisladíme). Trochu osolíme a je to! Pro menší prcky směs ještě trochu mixneme a smícháme s čóčou. Je to dobrůtka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Rymeška 29. 12. 2011, 15:07
Dobrý den, vypadá to super, jen k čemu se ta směska hodí ??? Zkusila bych udělat dcerce ....

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie