Zobrazit přihlášovací formulář

Grilování

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

šťavnaté exotické pálivé maso - krásně křupavé

0.0
šťavnaté exotické pálivé maso - krásně křupavé

Potřebné ingredience

1 dcl oleje, šťáva z 1 citronu, šťáva z jednoho pomaranče, 2 lžíce medu, kari, chilli, pepř, 2 lžice kremžské hořčice, 2 prolisovné česneky , pepř, sůl, 2
polévkové lžice solamylu / solymylu dejto tolik, aby vzniklo takové né moc husté těstíčko/ . Koření dávejte dle vlastní chuti hlavně chilli jen kdo má rád ostré maso.:)- nejvhodnější jsou kuřecí vykštěné stehenný steaky - s těch je toto masíčko šťavnaté a moc dobré - dělám ho na lávovém grilu - teda na platni a tak nevím jak se vám bude chovat kůrčička na roštovém grillu, prtoto jak roštujete na mřížce klidně přidete solamylu víc a masíčko si ho nacuce a kůrčička by mala na masíčku zůstat......... kdyby se vám zdálo, že maso není dobře obalené klidně přidávejte suroviny dle potřeby jěště dál - hodně záleží na masu kt. děláte - něktére marinádu nacucne líp a jiné hůř.........

Postup přípravy

Smíchame marinádu, množství si můžeme upravit podle množství masa / tenhle rozpis je tak na 3 kg masa/, marinádu řádně vymýchejte a naložte do ní přichystané maso - vhodná je pro jakékoliv masíčko.:) nechte minimálne přes noc ležet, občas promýchejte.
Zaručuju, že si je zamilujete - je to velice překvapivá a vynikajíci chuť - jinou doma, už ani neděláme a každému moc chutná, je taková jemně pálivá a velIce exotická..........:))
solamyl je vhodný ten na přípravu masitých pokrmú - můžete dát i více postará se vám o to, že masíčko bude šťavnaté a bude mít náááádherně křupavou kůrčičku......mňááám.:)
Poměr ingrediencií si klidně upravte dle vlastní chuti, podstatné je marinádu během výroby ochutnávat, aby jste to s některým kořením nepřehnali.:)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadik71 26. 8. 2009, 19:55
(Y) (Y) (hello) Děkuji za skvělý recept na marinádu,neměla jsem po ruce pomeranč tak jsem nasypala sušenou pom.kůru od Antonína. (clamp) (clamp) (clamp) ta chuť hotových paliček kuřecích se nedá popsat.Skvělé,výborné,mám foto na svých receptech.MOOOOOOOC děkuji...... (hello) (hello)
enestejša 21. 6. 2009, 21:38
Musím zase opětovně chválit, mělo další úspěch na grilování. Prostě je skvělá, jinak není, co dodat. Marcela
enestejša 25. 5. 2009, 8:49
Díky za tuto opravdu zvláštní kombinaci. Pro návštěvu jsme připravili 2 druhy marinád na kuřecí maso, z toho jednu tuto. A nevěřili by jste, které maso se nejdřív snědlo. Proto chválím a při dalším grilování použijeme opětovně Váš recept. Marcela
irena49 11. 5. 2008, 10:43
Včera jsme dělali toto maso na grilu, ale nijak zvlášť nás nenadchlo. Bylo sice dobré, ale žádná kurčička nám nevznikla, nevím teda kde došlo k chybě. Představovala jsem si to trochu jinak. *-) *-) :-( :-( :-S :-S :-S :-S
cicmoši 31. 5. 2008, 9:41
@irena49 (L) no to ma mrzí, možno t chcelo viac solamylu ja to dávam vždy od oka - záleží nakolko masa, v recepte som uviedla 2 lžičky, ale možno je treba fakt viac............. (F) (F) a záleží aj na grille - my to robíme na lávovom at am ta kůrčička vždy je, možno ak to robíte na roštovke tak to nepojde tak pekne - to ma nenapadlo.................... :^) (F) (F) (F)
veveřice 1 27. 1. 2008, 15:18
tak sem Kači dělala toto masinko :-$ale jaká je konečná úprava? Sem to upekla a teda křupavé to nebylo :-$ :-$ale jinak lahůdka (L)
cicmoši 27. 1. 2008, 15:20
@veveřice 1 *-) no akde si to pekla? páč to s a má grilovať,a lebo teda smažkať vo friťáku, ale my to len grilujeme............... (H) (H)
veveřice 1 27. 1. 2008, 15:25
@cicmoši ;-) ;-) ;-)já to dala na pekáč a šup do trůby ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)tak příště už budu chytřejší :-$ :-$ (L)
cicmoši 27. 1. 2008, 15:28
@veveřice 1 ;-) ;-) aha..not o bude v tom.............. :-D :-D ale však to bolo určo dobré aj v tej trúbe nie?....... (jidlo) (jidlo) fakt to ti urobí krustičku bud vo friťáku,alebo na grile......... (jidlo) (jidlo) 8o| 8o| 8o| už s atešííííím na leto................. (H) (H)
Boban1 15. 6. 2007, 11:50
Katko, fakt je tento rozpis na 3kg masa? Z 1dcl oleje+1citronu+1pomeranče? Já si nedovedu představit,že v tom obalím takové množství? Ale jinak jsem se nechala pěkně inspirovat, ukládám a při příští grilovačce zkusím (Y)
cicmoši 15. 6. 2007, 14:24
@Boban1 Hani kludne si to prisposobte, ja to mám radšej keď mi to v tom oleji neplave totiž - to maso, takto sa ta marináda na neho viac prilepí ...... ;-) ;-) ;-) ale ked si vezmete velký pomaranč a velký citron - tak to máte zhruba 3 dcl tekutín a to na 3 kg masa určite vystačí - však naplácejte a uvidíte, keď sa vám toho bude zdať málo, tak pridajte podla chuti čo chcete......... :-$ :-$ fantazie sa medze nekaldú......... ;-) ;-) inak sa to nemá obalovať,ale do tej marinády naložiť a riadne premiešať.......ja to premiešavám aj viac krát behom dňa, aby sa to rozložilo pekne, no a potom už len plácnut na grill........ :-$ (H) Potom písnite, ako chutnalo............ :-$ :-$ (L)
Boban1 15. 6. 2007, 14:28
@cicmoši Katko, moc děkuji za odpověď, a jinak jsem zvyklá ny tykání, prosím (D) (D)Určitě dám vědět jak chutnalo, zkusím přidat nějaké indické koření. Krásný den přeji (child1) (Y)
cicmoši 15. 6. 2007, 14:35
@Boban1 hanka ja dávam teraz aktuálne zmes na maso - ostrú, kt. som si privezla z Tunisu / je tam tiež kari a neaké tie ich papričky/ a je to výborné.............. (PL) (PL) (PL) ale myslím, že tým indickým korením vobec nič neskazíš...... (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie