(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Marinovaná kuřecí prsa (s griotkou)
Potřebné ingredience
30 ml vody, 3 lžíce medu (tekutého), 6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce griotky, 6 - 8 stroužků rozmačkaného česneku nebo 2 lžíce sušeného česneku, 1 lžička vegety, 1 lžička worcesterové omáčky, špetka chilli koření nebo třeba lžička Mexického kuřete, 2 lžíce citrónové šťávy (ne citronky do čaje); kuřecí prsa
Postup přípravy
Všechny suroviny řádně promícháme (nejlépe v pořadí jak je psáno), kuřecí prsa nakrájíme na kousky a přes noc marinujeme. Opékáme na malém množství oleje nejdříve s částí šťávy, až se maso zatáhne přidáme zbytek a vaříme tak dlouho, až se trocha omáčky vyvaří.
Tento recept jsem našla na internetu, vyzkoušela a je fakt super. Omáčku jsem použila na 2 velká prsa.
Svůj výtvor jsem si nevyfotila, snad příště nezapomenu, tak jsem prozatím vkládám fotku z originálního receptu (marinovaná stehýnka), doufám, že to autorům neva...
Tento recept jsem našla na internetu, vyzkoušela a je fakt super. Omáčku jsem použila na 2 velká prsa.
Svůj výtvor jsem si nevyfotila, snad příště nezapomenu, tak jsem prozatím vkládám fotku z originálního receptu (marinovaná stehýnka), doufám, že to autorům neva...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mopika
(upraveno)
2. 11. 2009, 18:10
Tak jsem z griotkových udělala bezgriotková (nevedem ji doma ) a přidala trochu švestkové omáčky na steaky a i tak to bylo výborné, díky za inspiraci Vilma