(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Španělský ptáček z mletého masa
Potřebné ingredience
500g mletého masa, cibule, česnek, mléko, vejce, majoránka, strouhanka, pepř, sůl
********
Na náplň
vajíčko uvařené na tvrdo, 1 malá mrkev, kyselá okurka, 50 g měkkého salámu, 100 g slaniny, hořčice, cibule
*********************
Na omáčku
zbytek slaniny, cibule, hořčice, olej, hladká mouka
Postup přípravy
Z mletého masa připravíme klasickou sekanou. Z ní kousek odebereme a vytvarujeme plátek jako na klasický španělský ptáček. Ten potřeme hořčicí a poklademe náplní. Vajíčko rozdělíme na čtvrtky, mrkev, okurku, slaninu a salám rozkrájíme na nudličky, cibuli na plátky. Potom plátek zavineme a dáme do trouby upéct. Mezi tím si pomalu připravujeme omáčku. Na lžičku oleje dáme na drobno pokrájenou slaninu a necháme rozškvařit, pak přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dohněda (nepřipálíme!). Potom přidáme hladkou mouku, umícháme jíšku, zalijeme vodou a necháme vařit asi 20 minut. Omáčku musíme míchat, aby se nepřipálila. Nakonec přidáme lžíci hořčice a osolíme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kuchařka518
(upraveno)
14. 5. 2010, 13:38
Zrovna mám mleté maso tak to vyzkusím,vypadá to moc dobře
růžík
(upraveno)
8. 3. 2010, 6:46
Tak jsem dnes vyzkoušela a myslím , že už klasický ptáček u nás k obídku nebude . z mletého je mnohem jednodušší příprava a ptáček je opravdu výborný . omáčku jsem rozmixovala kvůli dětem s kousky slaniny by to nejedly a zjemnila smetanou neboť dědeček si potrpí na smetanové omáčky. Jako příloha byly knedlíky a moc jsme si šmákly. Díky mooooooc za inspiraci a všem DOPORUČUJI . Eva
růžík
(upraveno)
27. 2. 2010, 17:36
vypadá to báječně to musím vyzkoušet . Eva
Aniška
(upraveno)
20. 11. 2009, 15:02
To musím zkusit..