Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marocké hovězí se sušenýma švestkama

0.0
Marocké hovězí se sušenýma švestkama

Potřebné ingredience

olej1 kg hovězí kližky popř.jiné hovězí jako na guláš,2-3 střední cibule,sůl,pepř,římský kmín /k dostání v Carrefouru apd./,sušené švestky-150-200g,cukr,vejce2ks,čerstvá bageta

Postup přípravy

Na cca 2 lžících oleje necháme zpěnit jemně nakrájené cibule, přidáme cca 1 lžičku římského kmínu, necháme zesklovatět, podlejeme vodou a přidáme maso nakrájené na kousky cca 3*3cm /nebo jak kdo chce/,a vše necháme cca 2 hodiny dusit. Po dovaření by mělo maso zůstat pod šťávičkou a cibule by měla být rozvařená, takže omáčka je lehce zahuštěná, pokud chcete víc, stačí přidat trochu jíšky.
Zvlášť v hrnci uvaříme v hodně oslazené vodě/cca 100g cukru na 0,5 litru vody balení sušených švestek a vaříme cca 20 min.
Zvlášť uvaříme 1-2 vejce natvrdo.
Na velký talíř naservírujeme maso s omáčkou, navrch rozložíme uvařené švestky a dozdobíme čtvrtkama vajec. Jídlo se jí rukou pomocí čerstvé bagety-celá rodina z velkého společného talíře uprostřed stolu....v našich podmínkách můžeme nandat jednotlivé porce na klasické talíře.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie