(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Švestko, meruňko,tvarohový koláč
Potřebné ingredience
Švestky, meruňky můžou být i zavařené, těsto: 0,3 kg hladké mouky,20g kvasnic, 2 lžíce pol. cukru.špetka soli, asi 100g tuku jakéhokoliv, špetka soli.citr. štáva i kůra 4dcl teplého mléka, tvaroh 1 kostka,1 vanilkový pudink, cukr krystal podle chuti a mléka taky, citr. kůra i štáva, posypka 10dkg hl. mouka 10 dkg pol. mouka 10dkg mouč. cukr, 10dkg tuhý tuk( máslo, hera, sádlo) co je doma
Postup přípravy
Vypracujeme řídké těsto, které necháme vykynout asi tak půl hodiny,mezitím si připravíme tvaroh a posypku.Tvaroh smícháme s pudiknem, cukrem, šťávou i mlékem, aby byl také řidší, budeme ho totiž dávat do mikroténového sáčku a zdobit s ním litou buchtu, pak si připravíme posypku mouky ,cukr,tuk, štávu smícháme, propracováváme rukama dokud se hmota nespojí ve větší hrudky, nesmí se lepit, měla by být sypká, pokud vám zbyde dejte ji do mražáku na příště, já vše dělám od oka,tak se tomu vážení tady zkouším přizpůsobit, pokud je hmota řidší přidá se mouka a nebo naopak, velmi ráda poradím.
Vykynuté těsto vlijeme na plech pokrytý pečícím papírem ( já už peču jenom na tom) mřížkově postříkáme těsto tvarohem a poklademe ovocem, vrch posypeme posypkou a necháme vykynout, tak asi 20 min,pečeme v předehřáté troubě asi tak 20 min, to už poznáte jestli je hotová, já kouknu na spodek a podle toho se řídím, posypka nesmí být spálená. Je to velmi rychlý a chutný koláč, který zvládne každá.
Vykynuté těsto vlijeme na plech pokrytý pečícím papírem ( já už peču jenom na tom) mřížkově postříkáme těsto tvarohem a poklademe ovocem, vrch posypeme posypkou a necháme vykynout, tak asi 20 min,pečeme v předehřáté troubě asi tak 20 min, to už poznáte jestli je hotová, já kouknu na spodek a podle toho se řídím, posypka nesmí být spálená. Je to velmi rychlý a chutný koláč, který zvládne každá.
Jen pro ukázku, tak to vypadá před pečním, musí se nechat vykynout,
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé